Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Škandál na Fight Night Challenge! Matovičov poslanec dokopal bezbranného zápasníka na zemi: Teraz sa kajá!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško, FB)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za klub Slovensko a 15 násobný majster Slovenska v boxe Viliam Tankó si po podujatí Fight Night Challenge sype popol na hlavu. V ringu dokopal zápasníka, ktorý ležal na zemi. Situácia ho mrzí. Podľa neho však akcia vyvolala reakciu.

Minulý víkend sa v Bratislave odohralo bojové podujatie Fight Night Challenge, na ktorom sa zúčastnilo množstvo známych osobností zo sveta šoubiznisu či športu. Jedným z nich bol aj majster Slovenska v kickboxe Pavol Hari Vaška, ktorý sa do ringu postavil proti Jánovi Murčinovi, tiež známemu ako Johny. 

Zápas medzi nimi musel predčasne ukončiť rozhodca nakoľko Pavol Hari Vaško opakovane udrel svojho súpera lakťov. To je v boxe prísne zakázané. Predčasné ukončenie vystupňovalo napätie medzi nimi a zápasníci pokračovali v úderoch aj po zásahu rozhodcu. Pavol Hari Vaška napokon spadol na zem. 

V tom však do ringu okamžite vpadol tím Jána Murčina, ktorý bol rozhorčený z nešportového správania Pavla Heri Vaška. Súčasťou neho bol aj poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Viliam Tankó, ktorý to poriadne prehnal. Pavla Heriho Vaška začal kopať na zemi. Zakročiť musel až člen organizačného tímu, ktorý Tanka chytil pod krk, aby jeho vyčíňanie ukončil a odhodil ho na druhú stranu.

Tankó si sype popol na hlavu

Poslanec za klub Slovensko si sype popol na hlavu. Jeho reakcia na podujatí Fight Night Challenge ho mrzí. "Víkendová udalosť ma veľmi mrzí a chcem sa úprimne ospravedlniť všetkým, ktorých sa to nejakým spôsobom týka," poznamenal na sociálnej sieti.

Zároveň však dodal, že len akcia vyvolala reackiu. "Akcia vyvolala reakciu, moje konanie však bolo sekundárne. Prevládli emócie nad ráciom. Áno, som športovec, som poslancom NR SR, ale tiež som iba človek, ktorý koná emocionálne. Človek omylný, ktorý si zároveň chybu dokáže priznať. Takéto správanie naďalej odsudzujem a neopodstatnené násilie nemá v mojom živote miesto," doplnil svoje vyjadrenie Viliam Tankó.

Viliam Tankó
Zobraziť galériu (2)
Viliam Tankó  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Organizácia bude konať

Organizácia Figh Night Challenge sa voči takémuto nešportovému správaniu či už zo strany zápasníka Pavla Hariho Vaška alebo zo strany člena tímu Jána Murčina dištancuje. ”V prvom rade odsudzujeme akékoľvek nešportové správanie, či už zo strany zápasníkov v ringu alebo aj členov ich tímov. Následky určite vyvodíme. Momentálne sa rozhoduje o ich rozsahu. Pevne veríme, že si fanúšikovia udalosť FNC 6 užili a nenechali si ju pokaziť skratovým konaním účastníkmi zápasu Pali Hari - niektorí členovia tímu Murcina,” poznamenala organizácia pre portál topky.sk.

Hnutie Slovensko situáciu vyriešila napomenutím. "Hnutie SLOVENSKO je zástancom fair play v športe, ako aj v politickom súboji. Keďže Viliam Tankó priznal chybu a za nešportové správanie sa verejne ospravedlnil, hnutie vyriešilo jeho incident napomenutím," poznamenal hovorca pre topky.sk.

Viac o téme: Poslanec SlovenskoNárodná rada Slovenskej republikyPolitikaViliam Tankó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu