Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vážny problém známej banky! Klienti zúria, z účtu im odišli peniaze navyše

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Známa banka hlásila veľký problém. Klientom Fio banky boli zaúčtované duplicitné transakcie vykonané kartami Visa, to znamená, že im bola platba zaúčtovaná dvakrát. V niektorých prípadoch prišli o stovky eur navyše. Banka ich v krátkom vyhlásení cez sociálnu sieť upokojila, že o probléme vedia, riešia ho a peniaze im budú vrátené do niekoľkých dní. Klienti sa však sťažujú na zlú komunikáciu zo strany banky a zo situácie neskrývali zúfalstvo.

"Ospravedlňujeme sa za komplikácie spôsobené duplicitným zaúčtovaním niektorých transakcií vykonaných kartami Visa. O problémoch vieme a situáciu so spoločnosťou Visa intenzívne riešime. Veríme, že k vráteniu duplicitných transakcií dôjde v priebehu niekoľkých dní. Ďakujeme za pochopenie," napísala banka na sociálnej sieti v pondelok.

Klienti sa sťažovali na zlú komunikáciu banky

"Mne strhli 2-krát 1 100 eur pri kupovaní leteniek. A keďže je to účet, kde nedržím peniaze, tak som v mínuse pri debetnej karte. A oni mi pošlú mail, ze si mám mínusovú hodnotu dorovnať, inak budem sankcionovaná," hromžila v pondelok jedna z klientiek pod oznámením banky. Tá ju však v utorok upokojila, že duplicitne zaúčtovaná platba jej bude vrátená. "Žiadne sankčné úroky od Vás chcieť nebudeme," reagovala.

Vážny problém známej banky!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalší však banku obraňuje s tým, že problém je zjavne spôsobený Visou. Iný mu však oponoval, že má síce pravdu, no banka neinformovala klientov včas, keďže o probléme vie už niekoľko dní. Nespokojnosť s neskorým informovaním o probléme považujú aj ďalší klienky banky za problém.

Jeden z nich sa okrem iného sťažuje, že banka s ním odvtedy vôbec nekomunikuje a krátke vyhlásenie cez sociálnu sieť nepovažuje za dostatočné. Klienti preto nevedia, čo majú robiť. Jednému v utorok pod príspevkom však banka komentovala, že nie je potrebné nič ďalšie robiť. "Situáciu riešime a veríme, že peniaze budete mať späť čo najskôr," dodala.

Vážny problém známej banky!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Duplicitné platby boli stornované

Ostatné banky o podobnom probléme s duplicitnými transakciami neinformovali. Ako však znie aktuálne vyhlásenie banky, problém by mal byť vyriešený. "Duplicitne zaúčtované platby boli stornované, všetko by malo byť na účtoch klientov Fio banky opäť v poriadku. Veľmi sa ospravedlňujeme za spôsobené komplikácie," uviedli pre Topky.sk.

Viac o téme: Fio bankaDuplicitné transakcie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu