Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

POČASIE Aké počasie nás čaká cez volebný víkend: Pripravte sa, víkendové teploty môžu prekonať dlhoročný priemer!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Prvý aprílový víkend by mal byť zrkadlom toho posledného marcového. Meteorológovia avizovali, že prechodne by sa mohlo objaviť viac oblakov, ale teploty budú pripomínať skôr tie letné. Prekvapiť by však mohol opäť piesok zo Sahary.

Podľa najnovších predpovedí nás čaká veľmi slnečný a letný víkend. Vplyvom tlakovej níže nad Atlantickým oceánom a zároveň tlakovej výše nad Stredomorím k nám bude prúdiť mimoriadne teplý vzduch. Volebná sobota by podľa meteorológov mala byť prevažne oblačná, zmena by mala nastať až v popoludňajších a večerných hodinách, predovšetkým na strednom a východnom Slovensku. Prekvapiť nás však opäť môže saharský prach aj keď v omnoho menšej miere ako tomu bolo počas veľkonočných sviatkov, informuje Počasie a radar.

Grasalkovičova záhrada je nádherné miesto v srdci Bratislavy, má slúžiť verejnosti rovnako ako hlava štátu, uviedla prezidentka (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Ojedinele by sa v sobotu mohol objaviť aj dážď, silnejší vietor však možno očakávať iba na Zamagurí, Horehroní a Honte, v rýchlosti do 40 km/h. Maximálne denné teploty sa budú pohybovať na úrovni od 16 stupňov na severe až po 23 stupňov Celzia na juhu stredného Slovenska.

V nedeľu bude prevažne slnečno, iba prechodne a najmä v južnej polovici stredného Slovenska by mohlo pribudnúť pár kopovitých oblakov. Objaviť sa môže opäť piesok zo Sahary, ktorý môže oblohu zakaliť, no tentokrát sa objaví najmä na strednom a západnom Slovensku. Zrážky ani silný vietor meteorológovia nepredpokladajú. Maximálne denné teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od 19 do 26 stupňov Celzia.

Viac o téme: JarPočasieTlaková níž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu