Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na východe havarovala štátna limuzína! FOTO NEHODY Osem zranených, medzi nimi aj politik a jeho manželka

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: mzv.sk, Polícia SR - Košický kraj, koláž: Topky)

KOŠICE - Záchranné zložky museli v utorok večer zasahovať v okrese Košice - okolie pri vážnej dopravnej nehode. Tú pravdepodobne spôsobil vodič BMW, ktorý pri nesprávnom predchádzaní v smere od obce Košický Klečenov na obec Svinica narazil do dvoch áut a všetky vozidlá následne skončili mimo vozovky, pričom sa zranilo osem ľudí. Jedno z áut malo patriť ministerstvu zahraničných vecí.

Podľa informácií Korzára je BMW služobným vozidlom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. V aute mali sedieť štátny tajomník rezortu zahraničných vecí 53-ročný Marek Eštok, ktorému je auto pridelené, jeho manželka a vodič. Ľahko zranených z tohto auta previezli na ošetrenie do nemocnice v Michalovciach. Ministerstvo potvrdilo, že išlo o vozidlo vo vlastníctve rezortu.

"Motorové vozidlo BMW je vo vlastníctve MZVEZ SR. V čase nehody sa v ňom nachádzali tri osoby, pričom jednou z nich bol štátny tajomník MZVEZ, ktorý sa vracal z pracovného rokovania na Mestskom úrade (MsÚ) v Michalovciach," uviedol komunikačný odbor rezortu diplomacie. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je podľa ministerstva možné poskytnúť viac informácií.

Nehodu pravdepodobne zapríčinil Eštokov vodič

Podľa doterajších zistení vodič, ktorý v utorok (2.4.) večer viedol vozidlo zn. BMW po ceste I/19, v smere od obce Košický Klečenov na obec Svinica, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a po tom, čo podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania nesprávne predchádzal iné vozidlo, narazil prednou časťou svojho vozidla do ľavej prednej časti vozidla zn. Škoda Superb, ktoré v tom čase jeho vodič viedol v smere od obce Svinica na obec Košický Klečenov. Zároveň narazil aj do vozidla zn. VW Golf, s ktorým jeho vodič smeroval od obce Košický Klečenov do obce Svinica.

Na východe havarovala štátna
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)

„Po náraze skončili všetky vozidlá mimo cesty. V troch vozidlách sa spolu nachádzalo 8 osôb. 4 osoby sa nachádzali vo vozidle zn. VW, z nich, podľa predbežnej lekárskej správy, 3 osoby utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti do 7 dní a 1 osoba zranenia, ktoré si predbežne vyžiadajú viac ako 42-dňovú dobu liečenia a práceneschopnosti.  Vo vozidle zn. Škoda Superb sa zranila 1 osoba, ktorá podľa predbežnej lekárskej správy utrpela zranenia vyžadujúce si predpokladanú dobu liečenia a práceneschopnosti minimálne 3 mesiace. 3 osoby, nachádzajúce sa vo vozidle zn. BMW, pri dopravnej nehody utrpeli ľahké zranenia s predpokladanou dĺžkou liečenia do 7 dní,“ informuje košická krajská polícia.

Polícia začala trestné stíhanie

Všetci traja vodiči boli počas dokumentovania dopravnej nehody podrobení dychovej skúške, tá prítomnosť alkoholu v ich dychu nepotvrdila ani v jednom prípade. Počas dokumentovania dopravnej nehody, aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, bol úsek cesty I/19 obojsmerne neprejazdný. Policajti prichádzajúce vozidlá odkláňali cez obec Slanec. Po ukončení obhliadky miesta udalosti i potrebných úkonoch na mieste udalosti bol úsek cesty po takmer 7 hodinách úplne sprejazdnený.

Na východe havarovala štátna
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)

Vec si prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie, ktorý v súvislosti s touto dopravnou nehodou začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Akou mierou prispeli k vzniku dopravnej nehody jednotliví vodiči vozidiel, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac o téme: NehodaKošice - okolieMarek Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu