Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Volebná účasť v Bratislave dosiahla 61,88 percenta: Dominoval víťaz prvého kola Ivan Korčok

(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Volebná účasť v prvom kole prezidentských volieb dosiahla v hlavnom meste SR Bratislave 61,88 percenta. V hlasovaní dominoval celkový víťaz prvého kola Ivan Korčok so ziskom 65,67 percenta hlasov. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov, ktoré sú zverejnené na webe Štatistického úradu SR volbysr.sk.

archívne video

Vyhlásenie Ivana Korčoka k predbežným výsledkom prvého kola prezidentských volieb (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Najvyššiu volebnú účasť zaznamenali v okrese Bratislava I - bratislavskom Starom Meste, kde prišlo voliť 64,64 percenta voličov. Naopak, najmenšiu účasť zaznamenali v piatom bratislavskom okrese združujúcom mestské časti Petržalka, Rusovce, Jarovce a Čunovo. Voliť tam prišlo 60,36 percenta voličov. Korčok zvíťazil vo všetkých bratislavských okresoch, najpresvedčivejšie v bratislavskom Starom Meste, kde ho volilo 72,17 percenta voličov. 

 V hlasovaní voličov v Bratislave skončil na druhom mieste Peter Pellegrini so ziskom 21,23 percenta, na treťom mieste Štefan Harabin s podielom 7,65 percenta, štvrtý bol Ján Kubiš, ktorého volilo 2,59 percenta voličov. Igor Matovič získal v Bratislave 1,72, Patrik Dubovský 0,72 a Krizstián Forró 0,40 percenta hlasov. Marian Kotleba získal v Bratislave 0,28 percenta a Milan Náhlik 0,09 percenta.

Viac o téme: Prezidentské voľbyIvan KorčokBratislavaVoľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu