Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kolapsy, záchvaty aj pády! Záchranári zverejnili súmar zásahov počas volieb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Diana Semanová)

BRATISLAVA - Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo počas soboty (23.3) ambulancie RZP a RLP na 8 zásahov v súvislosti s konaním prezidentských volieb.

"Išlo predovšetkým o kolapsové stavy. Záchranári však zasahovali aj u 18-ročnej pacientky v obci Tašuľa a u 42-ročného muža v Senici s epileptickými záchvatmi," uviedla hovorkyňa Petra Klimešová.

Sumár zásahov záchranárov počas volieb

 

- Posádka smerovala do Prievidze k 81 ročnej pacientke s bolesťami na hrudníku. Bola prevezená do nemocnice v Bojniciach.

- V bratislavskej Karlovej Vsi vo volebnej miestnosti na základnej škole skolabovala 51 ročná žena. S povrchovým poranením hlavy a kolapsom ju záchranári po ošetrení transportovali do nemocnice v Starom Meste.

- Na tiesňovú linku sme prijali informáciu o zdravotných problémoch 18 ročnej ženy vo volebnej miestnosti v obci Tašuľa v Košickom kraji. Pacientku s epileptickým záchvatom záchranári transportovali do nemocnice v Michalovciach.

- Pre závrate sme k 66 ročnej žene vyslali posádku do volebnej miestnosti v obci Bernolákovo. Bola prevezená do nemocnice na bratislavské Kramáre.

- Ambulanciu sme vyslali do základnej školy v Galante k 77 ročnej žene, ktorá utrpela úraz hornej končatiny a pleca po páde. Záchranári ju po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Galante.

-Na základe volania na tiesňovú linku 155 sme vyslali posádku do domu kultúry v Senici k 42 ročnému mužovi s epileptickým záchvatom. Posádka pacienta transportovala do nemocnice v Skalici.

- Ambulancia smerovala aj do volebnej miestnosti v Košiciach Juh k 79 ročnej pacientke s kolapsom, ktorá utrpela povrchové poranenie hlavy. Transport do nemocničného zariadenia odmietla.

- Ambulancia záchrannej zdravotnej služby zasahovala aj vo volebnej miestnosti v Martine u 77 ročnej pacientky s kolapsom. Po ošetrení bola prevezená do nemocnice.

Viac o téme: ZáchranáriOperačné stredisko záchrannej zdravotnej službyVoľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu