Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Okamihy hrôzy v Tatrách! Horolezec spadol zo 400 metrovej výšky: Nemal šancu prežiť

(Zdroj: FB/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

POPRAD - Tragédia sa stala dnes predpoludním, kedy náhodní okoloidúci zazreli, ako horolezec padá s obrovskej výšky. Okamžite na miesto privolali záchranárov, ktorí mu už, žiaľ nevedeli pomôcť.

archívne video:

Leteckí záchranári v Trenčíne majú nový vykurovaný hangár s moderným zázemím (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Český 49-ročný horolezca si chcel užiť výstup na najvyšší vrch Hrebeňa bášt vo Vysokých Tatrách Satana. Muž však nezvládol terén a z doposiaľ presne nezistených dôvodov z hrebeňa spadol. Jeho pád zaznamenali náhodní okoloidúci. "Podľa svedkov utrpel horolezec pád dlhý približne 400 metrov. Tí sa mu snažili okamžite poskytnúť prvú pomoc, vrátane laickej resuscitácie," poznamenala letecká záchranná služba na soiálnej sieti.

Okamžite bol na miesto vyslaný záchranársky vrtuľník z Popradu. "Lekár leteckých záchranárov bol spolu s horským záchranárom z paluby vysadený pomocou lanovej techniky priamo k zranenému. Žiaľ, zranenia 49-ročného českého horolezca boli tak vážne, že ani privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť a na mieste im napokon podľahol. Lekár mohol skonštatovať už len úmrtie," dodali na sociálnej sieti.

Viac o téme: PádLeteckí záchranáriTatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu