Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Premiér Robert Fico reaguje na výsledky prvého kola! Prekvapujúce slová o Korčokovi

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koaličný Smer-SD očakáva v druhom kole prezidentských volieb tesný súboj. Naďalej plne podporuje kandidáta Hlasu-SD Petra Pellegriniho. Na sociálnej sieti to uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD) s tým, že Pellegrini je pre Slovensko lepším riešením ako občiansky kandidát Ivan Korčok.

archívne video

Peter Pellegrini po vyhlásení víťazov 1. kola prezidentských volieb (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Výsledky zodpovedajú analýzam, ktoré mal Smer-SD k dispozícii. Očakávali sme výhru Korčoka v prvom kole o tri percentuálne body a výsledok Štefana Harabina nad desiatimi percentuálnymi bodmi," skonštatoval Fico. Premiér zároveň zablahoželal Korčokovi aj Pellegrinimu k výsledkom, ktoré dosiahli v prvom kole prezidentských volieb.

Poďakoval aj voličom Smeru za účasť vo voľbách. "Zo zrejmých dôvodov sa ich časť na prvom kole volieb nezúčastnila a časť dala podporu Harabinovi," podotkol. V prvom kole prezidentských volieb na Slovensku podľa neoficiálnych výsledkov zvíťazil Ivan Korčok so ziskom 42,51 percenta hlasov. Druhý skončil Peter Pellegrini, ktorý dostal 37,02 percenta hlasov. Volebná účasť dosiahla 51,91 percenta.

Viac o téme: Prezidentské voľbyRobert FicoIvan KorčokSmer SDVoľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu