Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prešovská polícia odhalila viacerých vodičov pod vplyvom alkoholu: V jednom prípade takmer 3 promile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

PREŠOV - Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktorého sa dopustil v nedeľu (10. 3.) večer, polícia obvinila 54-ročného muža z Ľubotíc. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Po Šalgovickej ulici v obci, kde býva, viedol osobné vozidlo, pričom bol policajnou hliadkou zastavený a podrobený kontrole. Vykonanou dychovou skúškou bolo preukázané, že vodič jazdil pod vplyvom alkoholu. Výsledok presiahol 2,5 promile," uviedla Ligdayová s tým, že muža umiestnili do cely policajného zaistenia.

archívne video

Policajná akcia zameraná na vodičov pod vplyvom alkoholu v Moldave nad Bodvou (Zdroj: TASR/František Iván)

Polícia na MDŽ odhalila opitého vodiča i vodičku

Polícia počas Medzinárodného dňa žien v piatok (8. 3.) odhalila viacerých vodičov pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

K prvému prípadu došlo v Bardejove, kde 49-ročného miestneho muža večer na Gorlickej ulici zastavila policajná hliadka a podrobila kontrole. "Výsledok u neho vykonanej dychovej skúšky presiahol dve promile, výsledok opakovanej dychovej skúšky dosiahol takmer dve a pol promile. Vodič skončil v cele policajného zaistenia, neskôr mu bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Ligdayová.

Prešovčanka pod vplyvom alkoholu spôsobila nehodu

Z rovnakého trestného činu bola obvinená 33-ročná Prešovčanka. Podľa krajskej policajnej hovorkyne v piatok popoludní prešla s osobným vozidlom na Nižnianskej ulici v Ľuboticiach počas jazdy do protismeru a narazila do protiidúceho osobného vozidla.

"Na vozidlách vznikla škoda vo výške približne 6-tisíc eur. Obaja účastníci nehody, 33-ročná žena a 62-ročný vodič, boli na mieste podrobení dychovým skúškam. U vodiča bol výsledok negatívny, u vodičky bol výsledok pozitívny, presiahol 2,9 promile," povedala Ligdayová a doplnila, že žena bola umiestnená do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: Alkohol za volantomPolícia Obvinenie MužĽubotice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu