Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Výkon i smerovanie zahraničnej politiky v rukách Smeru je hanebné, tvrdí SaS

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Posledné správy o slovenskej zahraničnej politike sú alarmujúce. Tvrdí to strana SaS, ktorá kriticky hodnotí výkon slovenskej diplomacie na úrovni V4 i stretnutie ministra zahraničných vecí Juraja Blanára (Smer-SD) s ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom, ktoré vyvolalo reakciu českej vlády.

"Blanár ako šéf diplomacie nielenže nedokáže žehliť správanie premiéra Roberta Fica, ale svojím konaním ešte pomáha zhoršovať renomé Slovenska v zahraničí," uviedol predseda poslaneckého klubu SaS Branislav Gröhling.

archívne video

Šaško na Rade EÚ o stabilite dodávok plynu pre Slovensko (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Ohrozenie zahranično-politických vzťahov

Poslanec parlamentu Juraj Krúpa mieni, že Slovensku sa kompletne zrútila zahranično-politická orientácia. "Od našich spojencov a partnerov sme sa odklonili smerom k Viktorovi Orbánovi a Vladimirovi Putinovi. Zhrození spojenci budú postupne utlmovať vzťahy so Slovenskom, čo povedie k ešte väčšej izolácii," upozornil. Gröhling naznačil, že utlmovanie vzťahov by nemuselo byť jedinou konzekvenciou, ktorú môže Slovensko očakávať, obáva sa zmrazenia eurofondov, stopnutia zahraničných investícií, exodu mladých ľudí do zahraničia i celkového poklesu životnej úrovne.

Viac o téme: KritikaZahraničná politikaDôsledkySaSSmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu