Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovenská hudobníčka po návrate rakoviny prosila o pomoc! Ľudský hyenizmus: Nechutne ju zneužili

Stanka Apfelová Zobraziť galériu (2)
Stanka Apfelová (Zdroj: Facebook/Stanka Apfelova)

BRATISLAVA - Umelkyňa Stanka Apfelová, ktorú mnohí poznajú ako gitaristku a basgitaristku z kapiel Zlokot a Toddler punk, bojuje so zákerným ochorením. Rakovinu po náročnej liečbe už dvakrát porazila, no opäť sa jej vrátila. Cez sociálnu sieť požiadala ľudí o pomoc s financovaním jej nákladnej liečby, keďže chce žiť aj pre svoju 4-ročnú dcérku a manžela. Ako sa však aj v tomto prípade ukázalo, podvodníci sa neštítia naozaj ničoho. Ťažké ochorenie mladej ženy zneužili cez sociálnu sieť.

Stanka sa koncom februára zverila svojim priateľom a priaznivcom s ťažkým osudom. V roku 2020 dostala prvýkrát rakovinu prsníka v 3. štádiu, keď jej dcérka Linda mala 6 mesiacov. "Absolvovala som dlhú a náročnú liečbu v podobe chemoterapií, operácie, ožiarov a moja materská dovolenka naozaj nevyzerala ako materská iných mamičiek. Vlastne, doteraz to stále platí. Po roku sa rakovina znova vrátila – v uzlinách v hrudníku. Mala som šťastie v nešťastí a vzhľadom k môjmu BRCA génu mi bol schválený liek Talzenna, ktorý zaúčinkoval," opisuje 34-ročná Stanka.

Ako však pokračuje, rakovina sa jej opäť vrátila. Uviedla, že najúčinnejšia liečba v tomto prípade je Sacituzumbab Govitecan – Trodelvy – podávaný ako chemoterapia. "A keďže túto vysoko účinnú liečbu na môj typ nádoru neschvaľuje na Slovensku poisťovňa, aj keď dokáže zachrániť mnoho mladých životov, obraciam sa s prosbou na Vás," napísala vo februári Stanka.

Jedna dávka liečby (každé tri týždne) stojí podľa jej slov približne 4 500 eur. "Momentálne nevieme odhadnúť, koľko bude liečba trvať a ako zaúčinkuje, preto rátame s ročnou liečbou, čo je cca 60 000 - 70 000 eur. Ďakujem Vám všetkým a budem si vážiť každý jeden cent, ktorý sa rozhodnete pre mňa obetovať," uviedla a zverejnila transparentný účet.

Ukradli jej profil na podvod

Po jej vyznaní sa zdvihla obrovská obrovská vlna solidarity. Okrem individuálnych príspevkov pre ňu hudobnící na začiatku marca pripravili benefičný koncert, aby jej pomohli s financiami na liečbu ochorenia. No objavili sa tu aj tí "z druhej strany", ktorí jej ťažký osud zneužili na podvodné praktiky.

V utorok Stanka upozornila cez sociálnu sieť na podvod, ktorý sa k nej dostal. "Niekto si ukradol môj profil. A dokonca použil zopár rovnakých číslic z transparentného účtu. Prosím, ak na to natrafíte, blokujte, nahlasujte. Ďakujeme pekne! Nechcem mať s tým nič spoločné," napísala. Podvodný profil vyzerá podobne ako jej, len priezvisko nemá koncovku "ová". 

Slovenská hudobníčka po návrate
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Stanka Apfelova)

Viac o téme: PodvodRakovinaStanka Apfelová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu