Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kandidátku KDH do eurovolieb povedie Lexmann: Strana má jasno aj vo voľbe prezidenta

Miriam Lexmann (KDH) Zobraziť galériu (2)
Miriam Lexmann (KDH) (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

ZVOLEN - Kandidátku opozičného KDH do volieb do Európskeho parlamentu povedie Miriam Lexmann. Po zasadnutí celoslovenskej rady KDH o tom informoval podpredseda hnutia Marián Čaučík. Opozičné KDH podporí v tohtoročných prezidentských voľbách kandidáta Ivana Korčoka.

"Tento kandidát má reálnu šancu získať spomedzi daných kandidátov post prezidenta SR. Očakávame od Korčoka, že bude zastupovať všetkých občanov SR vrátane kresťanov a konzervatívcov. Bude rešpektovať ústavné hodnoty ochrany života, ľudskej dôstojnosti a manželstva," povedal Majerský.

"V prezidentských voľbách volíme hlavu štátu, ktorá bude zastupovať všetkých ľudí na Slovensku, osobitne v tomto náročnom období zápasu o právny štát. Rada KDH v prezidentských voľbách odporúča voliť Ivana Korčoka, ktorý sa v tomto čase a spomedzi daných kandidátov najviac približuje k naplneniu kritérií pre takúto hlavu štátu a zároveň má reálnu šancu získať prezidentský post," vysvetľuje predseda KDH Milan Majerský. KDH očakáva od Ivana Korčoka, že bude zastupovať všetkých občanov vrátane kresťanov a konzervatívcov a rešpektovať ústavné hodnoty ochrany života, ľudskej dôstojnosti a manželstva.

Ivan Korčok
Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Korčok za podporu poďakoval

"Som rád, že aj KDH vníma, že Slovensko potrebuje rovnováhu, aby jeden mocenský prúd neovládol všetky ústavné posty v našej krajine," podotkol. Korčok pripomenul, že naďalej ostáva občianskym kandidátom a uchádza sa o hlasy všetkých voličov aj o voličov vládnej koalície.

archívne video

KDH posiela premiérovi SR výzvu na zvolanie okrúhleho stola týkajúceho sa výstavby národnej koncovej nemocnice v Bratislave (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Kandidátku KDH do eurovolieb povedie europoslankyňa KDH Miriam Lexmann. "Kresťanskí demokrati chránili a chránia slovenské záujmy v Európskom parlamente aj vďaka Miriam Lexmann. Miriam Lexmann bola podľa organizácie VoteWatch Europe vyhlásená za najvplyvnejšiu slovenskú europoslankyňu a je spätá s KDH už desiatky rokov. Jej bohaté skúsenosti sú zárukou toho, že KDH bude jasným hlasom hájiť hodnoty a slovenské záujmy v Európskom parlamente," dopĺňa podpredseda a poslanec KDH Marián ČAUČÍK.
 
Celoslovenská rada KDH si dnes odhlasovala aj nového člena predsedníctva KDH, ktorým sa stal exminister spravodlivosti Viliam Karas.

Viac o téme: KDHIvan KorčokMiriam LexmannKandidátka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu