Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Policajti neverili vlastným očiam: Šokujúca reakcia vodičov po ťažkej nehode na D1! Nad týmto budete krútiť hlavou

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj, Pixabay, TASR/Lukáš Grinaj)

TRNAVA - Neuveriteľné! V stredu ochromila diaľnicu D1 nehoda kamiónu, ktorý počas jazdy dostal defekt a prerazil betónové zvodidlá. Ako zázrakom sa nikomu nič nestalo. Diaľnica bola v danom úseku istý čas uzavretá, neskôr ju čiastočne sprejazdnili. Na to, čo sa však popritom dialo, polícia len krúti hlavou a dvíha varovný prst. Natáčaním si dopravnej nehody počas jazdy si môžete poriadne zavariť.

Kamión prerazil stredové zvodilá na diaľnici D1 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Diaľniční policajti v stredu riešili hrozivo vyzerajúcu nehodu kamiónu na diaľnici D1 medzi Hlohovcom a Trnavou, pri ktorej, našťastie, nikto neutrpel zranenia. Ako však informuje trnavská krajská polícia, okrem dokumentovania nehody museli riešiť aj nezodpovedných vodičov okoloidúcich áut, ktorí si počas jazdy nehodu natáčali a fotili.

"V priebehu dvoch hodín policajti zastavili 32 vodičov, ktorí počas šoférovania používali mobilný telefón," infomuje polícia s tým, že za spáchaný priestupok všetkých previnilcov vyriešili na mieste v blokovom konaní.

Nehoda kamióna medzi Trnavou a Hlohovcom
Zobraziť galériu (3)
Nehoda kamióna medzi Trnavou a Hlohovcom  (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Polícia rozumie, že zvedavosť je jedna zo základných ľudských vlastností, ale v prípade, ak sedíte za volantom, by mala byť až na poslednom mieste. Varuje, že tým, že si nehodu alebo inú udalosť na ceste ako vodič fotíte a natáčate, spomaľujete už tak obmedzenú premávku a tvoria sa tak ešte väčšie kolóny.

"Hranie sa s telefónom za volantom odpútava vodičovu pozornosť, čo môže byť príčinou vzniku ďalšej dopravnej nehody. Svojou nepozornosťou tak ohrozujete nielen zasahujúcich policajtov, cestárov a pracovníkov odťahových služieb, ale aj seba, svoju posádku a samozrejme aj všetkých ostatných účastníkov premávky," upozorňuje polícia.

Policajti neverili vlastným očiam:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Hazardovaním s telefónom v rukách sa okrem toho podľa polície dopúšťa vodič závažného priestupku v doprave, za ktorý mu môže byť na mieste uložená bloková pokuta až do výšky 150 eur.

Viac o téme: NehodaTrnavaKamiónDiaľnicaHlohovecTelefón za volantom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu