Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poslanci by sa mali zísť v pondelok na mimoriadnej schôdzi: Rokovanie iniciovala opozícia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR by sa mali zísť opäť v pondelok (12. 2.) na mimoriadnej schôdzi k návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Rokovanie iniciovala opozícia, ministerka to považuje za bežný nástroj politického boja.

Poslanci by sa mali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Milan illík)

V utorok (13. 2.) by mala pokračovať aj riadna 9. schôdza parlamentu. Poslanci termínovali na utorok ráno viaceré body z dielne Ministerstva financií SR. Medzi nimi napríklad novelu zákona o spotrebnej dani z minerálneho oleja či novelu zákona o cenách. Popoludní by sa mali venovať aj dvom návrhom rezortu hospodárstva, a to zákonu o ochrane spotrebiteľa i zmenám súvisiacim so zlepšovaním podnikateľského prostredia a znižovaním administratívnej záťaže.

archívne video

Slováci z Bruselu protestovali proti vláde Roberta Fica (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Na programe riadnej schôdze je aj viacero poslaneckých noviel zákonov, niektoré boli presunuté ešte z decembrovej schôdze. Zákonodarcovia by sa mali venovať aj návrhom na odvolanie predsedu brannobezpečnostného výboru Tibora Gašpara (Smer-SD) a predsedu výboru pre verejnú správu Michala Šipoša (klub hnutia Slovensko, Za ľudí, KÚ). Voliť by mali poslanci člena Rady Rozhlasu a televízie Slovenska. Venovať sa majú aj návrhu na odvolanie a voľbu členov Rady Slovenského pozemkového fondu.

Viac o téme: OdvolanieVládaOpozíciaSchôdzaPoslanciMartina ŠimkovičováRokovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu