Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Fantóm na Zobore? Ľudia varujú pred maskovaným mužom v rukaviciach: Polícia reaguje

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj, FB/Zobor a Zoborčania)

NITRA - Na sociálnych sieťach sa objavili príspevky, ktoré upozorňujú, že sa v Nitre v mestskej časti Zobor vyskytuje maskovaný zlodej, ktorý má chodiť od lesa, preskakovať cez ploty, pozerať poza okien a snažiť sa dostať dnu. Podľa zverejnených príspevkov sa mal aj pokúsiť vlámať do domov. Nitrianska polícia však obyvateľov upokojuje.

Vyčíňa v Nitre fantóm? Na sociálnej sieti sa objavili príspevky, ktoré obyvateľov varujú, že sa v mestskej časti Zobor vyskytuje maskovaný zlodej v rukaviciach. "Tento rok bol u nás trikrát. Hliadka bola privolaná, ale kým prišla, bol preč. Chodieva od lesa, preskakuje cez ploty a navštívil už viacerých," píše sa v jednom príspevku na facebookovej skupine Zobor a Zoborčania. 

Fantóm na Zobore? Ľudia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj/Zobor a Zoborčania)

Iný občan Zoboru v príspevku z januára uviedol, že sa skoro ráno chcel niekto do ich domu na Klinčekovej ulici vlámať. "Zobudili sme sa na zvuky, ako sa pokúša dostať do vnútra. Prosím, zvýšte opatrnosť vo svojich domoch. Zlodej sa vrátil po troch dňoch," píše. Dodáva, že polícia je o tom upovedomená a v nahlásených lokalitách zvýšila činnosť hliadok.

Fantóm na Zobore? Ľudia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj/Zobor a Zoborčania)

Nitrianska polícia reaguje

"Nitrianska polícia v mestskej časti Nitra – Zobor a Nitrianske Hrnčiarovce v súčasnosti nezaznamenala prípad majetkovej trestnej činnosti. Obyvatelia mestskej časti Zobor a Nitrianskych Hrnčiaroviec nemusia mať obavu o svoj majetok," uvádza nitrianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Dodala, že informácie ohľadom príspevkov, ktoré sa v súčasnosti prezentujú na sociálnej sieti v súvislosti s krádežami v danej lokalite, sa doposiaľ zo strany polície nepotvrdili a neevidujú žiadne trestné oznámenie. "Zverejňované fotografie a videá, ktoré sa v súčasnosti šíria na sociálnej sieti, sú staršieho dáta," dodáva.

archívne video

Vodič jazdil v protismere na diaľnici R1 pri Banskej Bystrici (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Zvyšuje hliadkovú činnosť

Polícia napriek tomu apeluje na občanov, aby si svoj majetok chránili predovšetkým uzamykaním rodinných domov a motorových vozidiel a aby v prípade zaznamenania protiprávneho konania okamžite kontaktovali políciu na linku 158.

"Napriek uvedenému nepotvrdenému protiprávnemu konaniu v danej lokalite a z dôvodu predchádzania trestnej činnosti, ako aj pre vyššiu bezpečnosť občanov a ich majetku, bude vykonávaná zvýšená hliadková činnosť v mestskej časti Zobor a Nitrianske Hrnčiarovce," uzatvára polícia.

Viac o téme: FantómNitraZobor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu