Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Veľký portest pred kľúčovým hlasovaním! Pred parlamentom sa zišli tisíce ľudí

V Bratislave sa opäť koná protest Zobraziť galériu (2)
V Bratislave sa opäť koná protest (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Pred parlamentom sa dnes o 17:00 zišlo tisíce ľudí, ktorí sa rozhodli protestovať pred kľúčovým hlasovaním o novele Trestného zákona. Na proteste vystúpili viacerí opoziční politici. Ľudia skandovali heslá ako "Poďte von", "Dosť bolo Fica" či "Hanba".

Aktualizované 19:00 Cesty v okolí budovy Národnej rady SR v Bratislave sú po stredajšom podvečernom proteste opäť prejazdné. Bratislavská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Rovnako obnovili aj premávku trolejbusov liniek 44 a 47, ktoré pre protest premávali odklonovou trasou. Dopravný podnik Bratislava to uviedol na svojom webe.

Poslanci Národnej rady (NR) SR dnes pokračovali v diskusii o novele Trestného zákona. Návrh je aktuálne v druhom čítaní, po jeho prerokovaní by mali o novele zákonodarcovia aj definitívne rozhodnúť. Vládna novela ráta s úpravou trestných sadzieb a hraníc pri majetkovej trestnej činnosti, rovnako so skrátením premlčacích lehôt a so zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry. Vláda a koalícia trvajú na dôvodnosti zmien. Opoziční poslanci novelu odmietajú, predložili k nej aj desiatky pozmeňujúcich návrhov.

V Bratislave sa pred parlamentom koná protest (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Proti priatiu tejto novely sa dnes o 17:00 uskutočnil protest pred budovou parlamentu, ktorý organizujú opozičné strany. Verejnosť totiž nesúhlasí najmä s navrhnutým rušením Úradu špeciálnej prokuratúry, ale aj so znižovaním trestných sadzieb za ekonomické trestné činy či korupciu.

Na proteste v Bratislave je množstvo ľudí (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Galéria: Protest v Bratislave 7.2.2024

Dprava je obmedzená

V súvislosti so stredajším protestom v Bratislave je na uliciach Palisády a Mudroňovej v úseku od Hodžovho námestia po Streleckú ulicu dočasne uzavretá premávka pre individuálnu, ako aj hromadnú dopravu. Bratislavská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. "Uzávera cestnej premávky bude na nevyhnutne potrebný čas," spresnila. Žiada vodičov jazdiacich v blízkosti ulíc s dopravným obmedzením, aby rešpektovali pokyny dopravných policajtov. Trolejbusové linky 44 a 47 pre protest premávajú do 20.00 h odklonovou trasou. Cestujúci by mali podľa Zelenej vlny RTVS počítať aj s meškaním spojov.

Viac o téme: ProtestOpozíciaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu