Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Novinky v prípade tragickej streľby v Ruskove: Manželov (†63,†61) našli v dome! Polícia má viacero verzií

V dome v Ruskove našli dve mŕtve telá, polícia vyšetruje vraždu Zobraziť galériu (3)
V dome v Ruskove našli dve mŕtve telá, polícia vyšetruje vraždu (Zdroj: TASR/František Iván)

RUSKOV - V prípade pondelkového nálezu tiel dvoch osôb bez známok života v rodinnom dome v obci Ruskov (okres Košice-okolie) išlo o 63-ročného muža a 61-ročnú ženu. Telá mali strelné poranenia v oblasti hlavy a brucha. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

archívne video

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Polícia vedie v prípade trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. "Strelná zbraň, ktorá bola nájdená v blízkosti tiel nebohých osôb, bola zaistená a zaslaná na kriminalisticko-expertízne skúmanie," uviedla hovorkyňa. Tela našli krátko po 14.00 h. Policajti boli na mieste bezprostredne po prijatí oznámenia, miesta udalosti zabezpečili a zamedzili vstupu nepovolaným osobám do blízkosti miesta činu.

V dome v Ruskove našli dve mŕtve telá, polícia vyšetruje vraždu
Zobraziť galériu (3)
V dome v Ruskove našli dve mŕtve telá, polícia vyšetruje vraždu  (Zdroj: TASR/František Iván)

Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy. Z dôvodu závažnosti skutku vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. "Košickí krajskí kriminalisti na prípade naďalej intenzívne pracujú, preverujú viaceré vyšetrovacie verzie, avšak vzhľadom na ich priebeh, no najmä preto, aby poskytovaním čiastkových informácií nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu ďalšieho vyšetrovania, podrobnejšie informácie aj s úctou k pozostalým poskytovať nebudeme," skonštatovala Ivanová.

Viac o téme: PolíciaVraždaRuskovStrelná zbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu