Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zvrat v prezidentských voľbách: Jeden z kandidátov nesplnil podmienky! Nemôže kandidovať

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - Nie 11, ale iba 10 mužov sa nakoniec pobije o prezidentský palác. Róbert Švec vraj nesplnil podmienky na to, aby sa mohol o funkciu uchádzať. Neodovzdal dostatočné množstvo podpisov.

Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk. Predseda parlamentu má jeho kandidatúru odmienuť pre nedostatok podpisov. 

Rodák z Nitry Róbert Švec je od roku 2019 predseda strany Slovenské hnutie obrody. Vyštudoval politológiu a v prezidentských voľbách chcel zabojovať ako občiansky kandidát s podporou svojej strany.

Zvrat v prezidentských voľbách:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Braislav Bibel)

Švec je zároveň neúspešným kandidátom z prezidentských volieb 2019. Tvrdí, že jeho strana pod jeho vedením nadväzuje na odkaz Ľudovíta Štúra. Mediálnu pozornosť si vyslúžil svojimi výrokmi o optimalizácii obyvateľstva, keď okrem iného hovoril o tom, že „po páde súčasného dekadentného režimu prebehne radikálna optimalizácia v mediálnej oblasti, aby naša mládež nevyrastala pod vplyvom úpadkovej kultúry a bulváru.

Okrem Šveca doručuli prihlášky v predpísanom čase Andrej Danko, Patrik Dubovský, Krisztián Forró, Štefan Harabin, Ivan Korčok, Marian Kotleba, Ján Kubiš, Igor Matovič, Milan Náhlik a Peter Pellegrini. 

Matovič, Dubovský a Pellegrini podali kandidatúru na základe doručenia návrhu aspoň 15 poslancov parlamentu. Danko, Korčok, Kubiš, Forró, Kotleba, Náhlik, Švec a Harabin predložili svoj návrh doručením petície s podpismi od aspoň 15 000 občanov SR, ktorí majú právo voliť do NR SR. 

Viac o téme: Róbert ŠvecPrezidetské voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu