Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Leteckí záchranári pomáhali zranenému pilčíkovi v lese nad Hornou Lehotou

Leteckí záchranári pomáhali zranenému pilčíkovi v lese nad Hornou Lehotou Zobraziť galériu (2)
Leteckí záchranári pomáhali zranenému pilčíkovi v lese nad Hornou Lehotou (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

BANSKÁ BYSTRICA – Záchranári z Banskej Bystrice leteli v stredu do ťažko dostupného lesného terénu nad obcou Horná Lehota v okrese Brezno, kde sa pri manipulácii s drevom zranil 38-ročný pilčík. Utrpel poranenie dolnej končatiny. Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková.

archívne video

Záchranná akcia na zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

"Posádke sa podarilo lokalizovať presné miesto nehody z paluby vrtuľníka. Lekára vysadili k pilčíkovi pomocou palubného navijaka. Zranenie mu zafixoval, podal analgéznu liečbu a oboch z miesta evakuovali lanovou technikou," uviedla Hopjaková.

Leteckí záchranári pomáhali zranenému pilčíkovi v lese nad Hornou Lehotou
Zobraziť galériu (2)
Leteckí záchranári pomáhali zranenému pilčíkovi v lese nad Hornou Lehotou  (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Počas medzipristátia záchranári muža preložili na palubu a v stabilizovanom stave s podozrením na zlomeninu dolnej končatiny transportovali na urgentný príjem Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

Viac o téme: PomocLeteckí záchranáriPilčíkHorná Lehota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu