Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalšie obete sexuálneho predátora? Počet detí nakazených syfilisom na východe môže byť obrovský

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SOBRANCE - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Michalovciach sa intenzívne zaoberá situáciou v meste Sobrance, kde došlo k hláseniu viacerých prípadov syfilisu u detí. Regionálna hygienička Janka Stašková uviedla, že aktuálne realizujú epidemiologické vyšetrenia postihnutých osôb a ich kontaktov. Úrad nešpecifikoval počet nakazených, keďže ešte čaká na výsledky vyšetrení ďalších detí.

archívne video

Úrad verejného zdravotníctva upozornuje na prípady osýpok v hlavnom meste (Zdroj: ÚVZ SR)

RÚVZ usporiadal pracovné stretnutie na Mestskom úrade v Sobranciach s relevantnými orgánmi a inštitúciami, vrátane poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a predstaviteľov polície. Dôvodom bola koordinácia krokov na riešenie zdravotnej krízy. "Pri prípadoch syfilisu postihujúcich maloleté osoby pristupuje RÚVZ mimoriadne citlivo a spolupracuje s kriminálnou políciou," podotkla regionálna hygienička.

Ďalšie obete sexuálneho predátora?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Prípady výskytu syfilisu sú potenciálne spojené s 31-ročným mužom z okresu Sobrance, ktorý mal zneužívať deti a nakaziť ich pohlavnou chorobou. Polícia muža obvinila zo zločinu sexuálneho zneužívania, prečinu ohrozovania pohlavnou chorobou a zločinu sexuálneho násilia v štádiu pokusu. Momentálne je vo vyšetrovacej väzbe.

Polícii sa doposiaľ podarilo stotožniť tri maloleté deti (7, 8 a 11 rokov), ktoré boli po kontakte s obvineným mužom pozitívne diagnostikované na pohlavne prenosné ochorenie. Nevylúčila však, že počet nakazených detí bude ešte vyšší.

Viac o téme: DetiSyfilisSobranceRegionálny úrad verejného zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu