Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vodiči, spozornite! Donovaly i úsek medzi Muráňom a Muránskou Hutou sú pre kamióny neprejazdné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

BRATISLAVA - Horský priechod Donovaly je z dôvodu hustého sneženia momentálne uzavretý pre nákladné vozidlá nad desať metrov dĺžky. Rovnako je pre kamióny uzavretá aj cesta II. triedy č. 531 medzi Muráňom a Muránskou Hutou. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnost.sk

archívne video

Sneženie potešilo návštevníkov na horách na Donovaloch (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Zelená vlna RTVS na platforme X varuje zasa pred hmlou a šmykľavou cestou na horskom priechode Čertovica.

Hraničný priechod Moravský Svätý Ján - Hohenau je opäť otvorený

Hraničný priechod Moravský Svätý Ján - Hohenau an der March je opäť prejazdný. Informuje o tom Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Ľad, ktorý pokrýval veľký úsek príjazdovej komunikácie, odstránili. V sobotu (13. 1.) začala na mieste pracovať skupina dobrovoľníkov, ktorí iniciovali brigádu prostredníctvom sociálnej siete, v nedeľu od rána na mieste zasahovali aj pracovníci Správy a údržby ciest TTSK, ktorí mohli začať s odfrézovaním ľadu po stúpnutí teplôt. Na cestu zároveň nasypali súvislú vrstvu kameniva.

"Osadili aj značky na zníženie rýchlosti a z bezpečnostných dôvodov požiadali zároveň políciu o dohľad nad dodržiavaním rýchlosti. Informovali aj kolegov z Rakúska a požiadali ich o odstránenie závor na ich strane," informovala riaditeľka komunikačného odboru TTSK Natália Petkáčová. Podľa webu zahori.sk bude v úseku znížená rýchlosť na desať kilometrov za hodinu.

Viac o téme: KamiónVodičiDonovalyMuráňHorský priechod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu