Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

AKTUÁLNE Počasie udrelo v plnej sile! Dopravu komplikuje silné sneženie i dážď: Donovaly sú uzavreté

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

BRATISLAVA - Dopravu komplikuje v stredu ráno na viacerých úsekoch silné sneženie i dážď. Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk informuje o uzavretí horského priechodu Donovaly pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky z dôvodu hustého sneženia. Pre vozidlá nad desať metrov dĺžky je uzatvorená aj cesta v úseku Tisovec - Červená Skala.

Aktualizované 11:09 

Horský priechod Donovaly je už otvorený pre všetku dopravu. Informuje o tom Zelená vlna RTVS. V obci Košariská a priľahlých oblastiach hlásia vodiči hustú hmlu s dohľadnosťou do 50 metrov.Zelená vlna tiež informuje, že úsek Tisovec - Muráň - Červená Skala je pre zlú zjazdnosť uzavretý pre nákladné autá dlhšie ako desať metrov. V Hnilčíku a okolí hlásia vodiči silnú poľadovicu.

archívne video

Sneženie potešilo návštevníkov na horách na Donovaloch (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Silné sneženie podľa cestárov obmedzuje viditeľnosť na 50 metrov na Sedle Besník. Silný dážď obmedzuje viditeľnosť na 100 metrov v lokalitách Zvolen, Stráže, Hronská Breznica, Vígľaš, Zvolenská Slatina, Banská Bystrica, Stožok, Kremnica, Detva a Dobrá Niva. Na ceste Bystrá - Srdiečko sú povinné snehové reťaze.

Zelená vlna RTVS informuje, že úsek Predná Hora - Červená Skala je zasnežený a veľmi ťažko zjazdný. Husto sneží na horských priechodoch Čertovica a Šturec. Poľadovica je podľa Stella centra v okresoch Žarnovica a Rožňava. Na svojom webe informuje aj o hmle a zníženej dohľadnosti v lokalitách Vajkovce a Ďurďošík, Sečovce, Kráľovský Chlmec, Trebišov, Dargov, Košice a Jelšava. Zelená vlna tiež informuje o nehode na výjazde na D2 z Lozorna na Bratislavu, kde sa zrazili dve osobné autá v zákrute.

Aj počas stredy treba počítať so silnejším vetrom na horách, upozorňuje SHMÚ

Počas stredy naďalej pretrváva na viacerých miestach výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách. Týka sa lokalít nad pásmom lesa v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Martin, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín, Žilina. Vietor tam môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe. Výstraha má potrvať až do štvrtka (4. 1.) večera.

AKTUÁLNE Počasie udrelo v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

SHMÚ vydal aj hydrologické výstrahy. V okrese Michalovce platí druhý stupeň výstrahy pred povodňou. "Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej a hydrologickej situácie očakávame mierny vzostup vodnej hladiny na toku Latorica," uviedli meteorológovia. Výstraha prvého stupňa pred povodňou platí pre okresy Trebišov, Zlaté Moravce, Prievidza, Bánovce nad Bebravou a Malacky. Vývoj hydrologickej situácie bude SHMÚ priebežne aktualizovať.

Viac o téme: DopravaPočasieSneženieUzavretieDonovaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu