Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Minister vnútra od nástupu do funkcie len napĺňa pomstu voči vyšetrovateľom, myslí si to Roman Mikulec

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) od nástupu do funkcie len napĺňa pomstu voči vyšetrovateľom, ktorí si dovolili vyšetrovať korupciu a iné trestné činy ľudí blízkych Smeru a Hlasu. Bývalý šéf rezortu a poslanec Národnej rady SR Roman Mikulec (hnutie Slovensko) to uviedol v koncoročnom hodnotení. Zároveň podľa neho minister pritom porušuje zákony.

"Okrem toho odovzdáva novú techniku policajtom, hasičom a horským záchranárom, ktorú sme však obstarali my za vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera," poznamenal Mikulec. Progres nevidí poslanec ani vo vzťahu k nelegálnej migrácii. Minister podľa neho neurobil nič okrem "jednej neefektívnej divadelnej akcie na hraničnom priechode" a potvrdenia už presadzovaných návrhov na rokovaní s Európskou komisiou o tom, že receptom je posilnenie ochrany vonkajšej hranice.

archívne video

Vyjadrenie Matúša Šutaja Eštoka pred rokovaním vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ako pripomenul, po prvých krokoch ministra bolo zvolané jeho odvolávanie v Národnej rade SR. "Matúš Šutaj Eštok by mal v roku 2024 splniť sľub, že zákony by mali platiť pre každého rovnako, a odísť z funkcie, keďže štyri súdy rozhodli, že konal v rozpore so zákonmi," dodal Mikulec.

Viac o téme: PomstaVyšetrovateliaMinister vnútraRoman MikulecMatúš Šutaj EštokKoncoročné hodnotenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu