Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Silvestrovská turistika sa neskončila dobre: Po páde z Veľkého Rozsutca utrpela 65-ročná žena viacero zranení

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: hzs.sk)

TERCHOVÁ - Horskí i leteckí záchranári zasahovali v nedeľu napoludnie v Malej Fatre. Po páde z Veľkého Rozsutca tam utrpela viacero zranení 65-ročná slovenská turistka. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na webovej stránke.

Pád turistky v oblasti Veľkého Rozsutca (Zdroj: hzs.sk)

"Po približne 100-metrovom páde utrpela žena úraz hlavy v oblasti tváre, úraz hornej končatiny v oblasti ramena, a tiež poranenie dolnej končatiny. Napriek nebezpečnému pošmyknutiu ostala pri vedomí a po páde nebola v kritickom stave. Na pomoc odišlo žene päť horských záchranárov, o súčinnosť požiadali posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo Žiliny," informuje HZS.

Silvestrovská turistika sa neskončila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hzs.sk)

Pre silný nárazový vietor nebolo možné pacientku vyzdvihnúť z terénu leteckou technikou priamo z miesta nehody. Vrtuľník vyviezol postupne dve skupiny záchranárov HZS do sedla Medziholie, odkiaľ pokračovali pozemne. Pacientku ošetrili, zateplili a transportovali ju za pomoci nosidiel do sedla Medziholie, odkiaľ ju leteckí záchranári previezli do nemocnice v Žiline na ďalšie ošetrenie.

Viac o téme: HZSPádZranenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu