Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Meteorológovia upozorňujú: Na strednom Slovensku možno očakávať silný vietor na horách

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/mahkeo)

BRATISLAVA - V niektorých okresoch na strednom Slovensku možno v piatok očakávať vietor na horách. Pozor si treba dávať aj na snehové jazyky a záveje. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe a vydal pre tieto javy výstrahy druhého a prvého stupňa.

SHMÚ upozorňuje, že s vetrom na horách treba rátať v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín. Jeho rýchlosť môže dosahovať 135 až 160 kilometrov za hodinu. Vydaná tam bola výstraha druhého stupňa. V okresoch Námestovo, Dolný Kubín, Žilina, Martin a Turčianske Teplice bola pred vetrom vydaná výstraha prvého stupňa.

archívne video

Na Slovensku úraduje silný vietor (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

So snehovými jazykmi a závejmi treba podľa meteorológov rátať v okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Žilinského a Prešovského kraja. Vydaná bola výstraha prvého stupňa. SHMÚ tiež varuje, že s vetrom treba rátať v okresoch Poprad, Nitra, Levice, Nové Zámky a Komárno. Rýchlosť vetra môže dosahovať 110 až 135 kilometrov za hodinu. Pred vetrom bola vydaná výstraha prvého stupňa.

Meteorológovia upozorňujú: Na strednom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmú.sk)

Výstraha pred povodňami

Hydrológovia vydali výstrahu tretieho stupňa pred povodňami v okresoch Levice-západ a Levice-východ. Výstrahu druhého stupňa pred povodňami vydali v okresoch Michalovce, Turčianske Teplice, Prievidza, Partizánske, Topoľčany a Zlaté Moravce. Pre okresy Trebišov bez Roňavy, Poltár, Lučenec, Veľký Krtíš, Zvolen, Krupina, Žiar nad Hronom, Žarnovica a Bánovce nad Bebravou platí pred povodňami výstraha prvého stupňa.

Viac o téme: PovodeňPočasieVietorSnehové záveje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu