Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SHMÚ varuje pred snežením, vetrom aj povodňami: Vydaná bola výstraha 3.stupňa!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

BRATISLAVA - Najmä v severných oblastiach Slovenska naďalej platí výstraha pred snežením i tvorbou snehových jazykov či závejov. V niektorých oblastiach sa môže vyskytovať silný vietor. Pred dažďom varujú meteorológovia v okresoch Prievidza a Bánovce nad Bebravou. Pre Prievidzu vydali tiež výstrahu tretieho stupňa pred povodňami. Pre Michalovce platí hydrologická výstraha druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

archívne video

Snehová kalamita v Bratislave (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Výstraha pred snežením platí v Žilinskom kraji a v okolí, ale aj v okresoch Humenné a Snina na východe územia. V severných oblastiach sa môžu tvoriť aj snehové jazyky a záveje.

SHMÚ varuje pred snežením,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Výstraha pred vetrom platí do piatkových ranných hodín pre Bratislavský kraj a okresy Brezno, Myjava, Senica, Skalica, Trnava, Poprad, Námestovo a Tvrdošín. Vietor môže ojedinele v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu a priemernú rýchlosť okolo 45 kilometrov za hodinu. Pred silným vetrom varuje SHMÚ aj na horách.

SHMÚ varuje pred snežením,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Hydrologické výstrahy prvého stupňa vydali pre Zlaté Moravce, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Veľký Krtíš, Krupinu, Lučenec, Poltár, Levice a Trebišov.

Husté sneženie komplikuje dopravu v Žilinskom kraji

Dopravu v Žilinskom kraji aktuálne komplikuje husté sneženie. Horský priechod Brestová medzi Ružomberkom a Dolným Kubínom je prejazdný len pre osobné vozidlá. Na sociálnej sieti o tom informuje žilinská krajská polícia.

Ťažko prejazdná je podľa polície aj cesta na Semeteš medzi Turzovkou a Veľkým Rovným. Rovnako tak cesta na Makove, kde je súvislá vrstva snehu a šmýkajú sa tam kamióny. "Upozorňujeme všetkých účastníkov cestnej premávky, aby prispôsobili rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a svojim schopnostiam z dôvodu hustého sneženia v okresoch Žilinského kraja," dodali policajti s tým, že situáciu monitorujú.

Viac o téme: SnehPovodeňPočasieVietorSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu