Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rada pre mediálne služby uložila sankcie za porušenie zákona: Začala dve správne konania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Rada pre mediálne služby (RpMS) v stredu uložila sankcie vo forme upozornenia na porušenie zákona a začala dve správne konania. Informuje o tom vedúca komunikačného odboru rady Lucia Michelčíková.

Rada uložila sankciu vysielateľovi programovej služby Jednotka (RTVS) za odvysielanie mimoriadneho príhovoru v tom čase dočasne povereného predsedu vlády SR Eduarda Hegera (Demokrati). Obsahoval jeho jednostranne prezentujúce politické názory voči vtedajšej koalícii i opozícii, ale aj voči možnosti vymenovania úradníckej vlády.

archívne video

Výskumník pre Medzinárodný tlačový inštitút Peter Hanák: Politici by sa mali vyvarovať útokom na novinárov (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Ďalšiu sankciu RpMS udelila vysielateľovi programovej služby TA3 za odvysielanie programu Štúdio TA3, ktorý obsahoval zovšeobecňujúce kritické vyjadrenia hosťa, veliteľa takzvanej Gruzínskej légie Mamuka Mamulašviliho. Úhrnnú sankciu rada uložila vysielateľovi programovej služby TV MARKÍZA za odvysielanie programu Mama na prenájom, ktorý obsahoval informáciu o službe OFFERO. Došlo v ňom k priamej podpore predaja.

Sankciu uložila aj vysielateľovi na rozhlasovej programovej službe šírenej prostredníctvom internetu na webovej stránke Slobodného vysielača za odvysielanie programu Pekný deň s JUDr. Adrianou Krajníkovou. Obsahoval jednostranné vyjadrenia, tvrdenia a názory hostky Jany Hriňákovej a moderátorky Adriany Krajníkovej na pandémiu COVID-19.

Rada začala dve správne konania

Správne konanie rada začala voči vysielateľovi programovej služby Rádio Lumen z dôvodu možného nevyužívania povolených technických parametrov frekvencie 99,1 MHz Bardejov, na ktoré mu bola pridelená. Ďalšie správne konanie začala voči vysielateľovi programovej služby Dobré rádio v súvislosti s podozrením, že nezačal používať frekvenciu 107,3 MHz Poprad v lehote 360 dní od právoplatnosti rozhodnutia o jej pridelení.

Viac o téme: ZasadnutieMédiaSprávne konanieRada pre mediálne služby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu