Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Názorový spor v koalícii vyvolala diplomatická mimovládka: Za všetkým sú peniaze, Danko sa postavil Pellegrinimu

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Ramon Leško, TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) požiadala na koaličnej rade partnerov, aby sa zastavila akúkoľvek podpora organizácii Globsecu zo strany štátu. Informoval o tom predseda SNS a podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko na stredajšej tlačovej konferencii. Ak by národniari neuspeli na koaličnej rade, budú navrhovať aj uznesenia na pôde NR SR.

"Je prirodzenou ambíciou SNS, aby sa tretí sektor obmedzil vo financiách. Je prirodzené a podľa mňa aj žiaduce, aby inštitúcie ako Globsec nemali od štátu ani euro. Globsec je občianske združenie, ktoré nás stojí státisíce len na priamej podpore," povedal Danko. Za drzosť označil to, že počas konferencie Globsec poskytuje ochranu štát. Poukázal na využitie policajtov či štátnych vozidiel. Danko tvrdí, že aj na takýchto inštitúciách dokáže štát ušetriť peniaze.

archívne video

Prezidentka na konferencii Globsec: Ruský režim vedie vojnu proti hodnotám, Ukrajine treba ďalej pomáhať (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Globsec je mimovládna organizácia, ktorá každoročne v Bratislave organizuje medzinárodnú konferenciu Globsec Bratislava Global Security Forum. Na nej zvyknú vystúpiť predstavitelia Slovenska, ale aj významní zahraniční lídri, politici a rôzne osobnosti. Peter Pellegrini je podľa portálu Aktuality.sk proti tomu, aby bol Globsec od financií odstrihnutý. 

Viac o téme: SNSAndrej DankoPeter PellegriniGlobsec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu