Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smeráci pokračujú vo vojne proti mimovládkam: Na paškál si zobrali Naďov dokument! TOTO idú meniť

Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Vojna Smeru proti mimovládkam pokračuje. Vo videu zverejnenom na sociálnej sieti najnovšie kritizujú obsah komunikačných materiálov, ktoré podľa vlastných slov našli na Úrade vlády. Nepáči sa im najmä Akčný plán koordinácie boja proti hybridným hrozbám, ktorý pripravil ešte bývalý minister obrany Jaroslav Naď. Podľa smerákov je postavený tak, že hoaxerom môže byť každý. Už avizovali, že v tejto oblasti dôjde k zmenám.

„Píšte všetci modrým perom, iná farba nebude, píšte všetci rovnako, rovnaké aaaa rovnaké oooo. Rovnaké písmo, rovnaké vzdialenosti, Kúpte si všetci modrý atrament...,“ povie v úvode videa vedúci úradu vlády Juraj Gedra.

Slová pesničky od legendárnej kapely bez ladu a skladu podľa neho „absolútne vystihujú to, čo sme našli v komunikačných materiáloch po mimovládkároch na čele s Globsecom na Úrade vlády. Pre vašu predstavu o akých absurdnostiach hovoríme, ich práca bola postavená na citujem: Konzistentné vytrvalé hovorenie správnej veci, správnym ľuďom v správnom čase s jasným a jediným cieľom, aby všetci hovorili, ale aj konali rovnakou rečou,“ povedal.

Kritizuje sa týka materiálu schváleného predošlou vládou na jar 2022, ktorý pochádza ešte z dielne exministra obrany Jaroslava Naďa. „Akčný plán koordinácie boja proti hybridným hrozbám“, ako sa dokument volá,  je podľa Smeru naformulovaný tak, že „za hoaxera alebo hybridnú hrozbu môže byť označený naozaj ktokoľvek s iným názorom.“ Dokumenty chcú preto zmeniť, niektoré plánujú dokonca úplne zrušiť. „Priatelia držím v ruke ich vlastný dokument, ktorý popisuje, ako rozmýšľajú a čo bolo ich náplňou práce. Nátlakové komunikačné kampane pri očkovaní, testovaní, vojne na Ukrajine, či presadzovanie gender ideológie. Tak toto sú témy, ktoré ich trápili a štát ich financoval z našich daní. Snažili sa ľuďom na Slovensku vnucovať ich názor ako jediný správny. Samozrejme pri každej propagande bol vždy aktívne zapojený mimovládny sektor. Zlatí komunisti. Oni boli aspoň úprimní a nehrali sa na žiadnu slobodu slova, no títo progresívni liberáli sú demokrati, len keď im to vyhovuje. Akonáhle však príde iný názor, tam sloboda končí a nastúpia totalitné chúťky. Priatelia všetky tieto dokumenty musíme prekopať a niektoré úplne zrušiť, lebo demokracia nepotrebuje žiadnych názorových či politických cenzorov a dozorcov,“ povedal Richard Glück, ktorý má mať celú vec na starosti. 

Jaroslav Naď
Zobraziť galériu (3)
Jaroslav Naď  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Čo obsahuje spomínaný akčný plán?

Akčný plán koordinácie boja proti hybridným hrozbám na roky 2022 až 2024 schválila vláda ešte v marci 2022. „Prijatie tohto akčného plánu má nesmierny význam – a to obzvlášť v tejto dobe, v ktorej ruský agresor rozpútal na Ukrajine brutálnu a bezprecedentnú vojnu a prostredníctvom svojich agentov sa pokúša pôsobiť aj proti našim záujmom a ovplyvňovať tým našu bezpečnosť. Ďakujem preto členom vlády za ďalšie zodpovedné rozhodnutie, ako aj všetkým zainteresovaným, ktorí sa podujali na vzniku tohto dokumentu,” uviedol vtedajší minister obrany Jaroslav Naď.

Ďalšími cieľmi APHH je posilnenie medzirezortnej koordinácie a reakcie na hybridné aktivity voči SR, zvyšovanie povedomia spoločnosti o hybridných hrozbách, vybudovanie systému strategickej komunikácie na celovládnej a rezortnej úrovni a v neposlednom rade posilňovanie medzinárodnej spolupráce v oblasti boja s hybridnými hrozbami.

Opatreniami akčného plánu sme však okrem iného reagovali aj na bezpečnostné riziká spojené so zahraničnými investíciami do kritickej infraštruktúry, médií, či akademického sektora, ovplyvňovanie volebných procesov a pôsobenie štátu nelojálnych polovojenských skupín. Dôležitou úlohou vyplývajúcou z tohto dokumentu je tiež zriadenie stáleho pracovného výboru Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky pre hybridné hrozby.

 

Viac o téme: Úrad vlády SRSmer-SSD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu