Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Požiar bytu v Detve spôsobila manipulácia so zapaľovačom: Vyhorela celá detská izba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DETVA - Požiar bytu na ôsmom poschodí v paneláku v Detve spôsobil páchateľ tým, že v detskej izbe manipuloval so zapaľovačom. Potvrdila to banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová s tým, že čo z nedbanlivosti zapálil, zatiaľ nie je známe.

Ako ďalej uviedla, pre požiar vyhorela celá detská izba i časť obývačky. "Poškodená je z jednej strany aj vonkajšia fasáda panelového domu od ôsmeho po desiate poschodie, čo je škoda za viac ako 2660 eur," objasnila.

archívne video

Požiar v bratislavskom nákupnom centre Retro (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ľudí evakuovali policajti aj hasiči

Podľa hovorkyne oheň v pondelok (27. 11.) spôsobil všeobecné nebezpečenstvo 53 ľudí, ktorí sa v tom čase v dome nachádzali. Evakuovali ich policajti aj hasiči. Poznamenala, že polícia v Detve začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

Hovorca mesta Detva Milan Suja v utorok doplnil, že počas požiaru obyvateľov paneláku umiestnili do evakuačného autobusu hasičov. "Neskôr väčšina z nich odišla na noc k príbuzným a známym," informoval.

Samospráva mala podľa jeho slov pripravenú kuchyňu a telocvičňu v Základnej škole na ulici Obrancov mieru. Pre obyvateľov aj záchranné zložky tiež zabezpečilo občerstvenie. "Náhradné ubytovanie nakoniec potrebovali iba dve obyvateľky z dvoch bytov, ktoré strávili noc v ubytovacom zariadení gymnastickej telocvične," ukončil. Požiar bytu na ôsmom poschodí v paneláku na Ulici Obrancov v Detve sa podarilo uhasiť v pondelok (27.11.) a bytový dom ostal večer prázdny.

Viac o téme: ZapaľovačPožiarDetvaByt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu