Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri požiari bytu v Detve utrpel popáleniny jeden človek, v byte sa nachádzali aj deti

(Zdroj: Getty Images)

DETVA - Pri požiari bytu na ôsmom poschodí v paneláku v Detve sa splodín nadýchali štyria ľudia, z toho tri deti. Dospelý človek má okrem intoxikácie aj popáleniny. V utorok večer to potvrdila Júlia Zeleňáková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

archívne video

Požiar v bratislavskom nákupnom centre Retro (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ako ďalej uviedla, z bytového domu v pondelok večer (27.11.) evakuovali 46 osôb, z toho dvaja boli imobilní. Celkovo podľa hovorkyne pri udalosti zasahovalo 24 príslušníkov HaZZ s jedenástimi kusmi techniky. "Spolupracovalo aj sedem členov dobrovoľných hasičských zborov s dvomi kusmi techniky," priblížila. Dodala, že pri udalosti boli hasiči zo Zvolena, z Lučenca, z Banskej Bystrice i z výcvikového centra HaZZ Lešť. Prítomní boli aj dobrovoľní hasiči z Detvy a zo Zvolena.

Vyhorela celá detská izba

Požiar bytu spôsobil páchateľ tým, že v detskej izbe manipuloval so zapaľovačom. V utorok to potvrdila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová s tým, že čo z nedbanlivosti zapálil, zatiaľ nie je známe. Vyhorela celá detská izba i časť obývačky. "Poškodená je z jednej strany aj vonkajšia fasáda panelového domu od ôsmeho po desiate poschodie, čo je škoda za viac ako 2660 eur," objasnila. Polícia v Detve začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

Viac o téme: PožiarPopáleninyDetvaByt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu