Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Z pultov sťahujú obľúbené chrumky! Hygienici už raz na ne upozorňovali, môžu vám uškodiť

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Zákazníci by si na našich pultoch mali dať pozor na ďalší výrobok. Tentoraz ide o obľúbené chrumky. Problémy po ich konzumácii môžu mať najmä celiatici.

archívne video

Akonáhle nastanú výkyvy v potravinách, nastúpi štát s regulačnými opatreniami, tvrdí Robert Fico (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Ide o kukuričné chrumky s príchuťou grilovaného kurčaťa od výrobcu Balila. Štátna veterinárna a potravinová správa upozornila na chrumky už septembri, teraz však na ne poukázala opäť. „Analyzovaná vzorka nie je v zhode s čl. 7 ods. 1 písm. a) a čl.21 ods. 1 nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) č. 1169/2011 z 25. októbra 2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom, o neprítomnosti alebo zníženom obsahu gluténu v potravinách pre neoznačenie látky glutén spôsobujúci alergiu alebo neznášanlivosť,“ uviedli.

„Vo vyšetrovanej vzorke bola zistená prítomnosť gluténu v množstve viac ako 80 mg/kg, pričom v označení potraviny bol uvedený údaj gluten free a obrázok s prečiarknutým obilným klasom,“ špecifikovali. Chrumky boli distribuované aj do Českej republiky. „Na Slovensku bol výrobok stiahnutý z predaja a prevádzkovateľ zabezpečil informovanie odberateľov o nutnosti stiahnutia výrobku,“ dodali.

Viac o téme: VýrobokKontrola Štátna veterinárna a potravinová správaChrumkyStiahnutie z trhu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu