Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kaufland sťahuje obľúbenú potravinu: Upozornenie pre zákazníkov! TOTO nejedzte a vráťte to do predajne

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Kaufland)

BRATISLAVA - Štátna veterinárna a potravinová správa si tentokrát posvietila na Kaufland v Rimavskej Sobote. Inšpektori neobišli, žiaľ, naprázdno. Reťazec teraz musí z predaja sťahovať nevyhovujúci výrobok.

archívne video

Akonáhle nastanú výkyvy v potravinách, nastúpi štát s regulačnými opatreniami, tvrdí Robert Fico (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Inšpektori RVPS Rimavská Sobota vykonali u prevádzkovateľa Kaufland SR v.o.s, OD Kaufland 4420 Rimavská Sobota odber vzorky. Išlo o med pôvodom z Nemecka. Jeho výrobcom je Lowen Werkle GmbH&Co.KG.

Potraviny
Zobraziť galériu (2)
Potraviny  (Zdroj: Getty Images)

Vzorku odoslali do laboratória VPÚ Dolný Kubín na fyzikálno – chemické vyšetrenie. Na základe toho sa zistilo, že „dodaná vzorka vo vyšetrovanom ukazovateľovi nebola v súlade s požiadavkami Smernice Rady 2001/110/ES z 20. decembra 2001 o mede, Smernica Európskeho parlamentu a Rady 2014/63/EÚ z dôvodu prítomnosti hydroxymetylfurfuralu nad stanovený limit.“

Výrobok tak musel byť stiahnutý z predaja. Prevádzkovateľ zároveň zabezpečil informovanie zákazníkov výveskou na viditeľnom mieste o nevyhovujúcom výrobku a možnosti jeho vrátenia.

Viac o téme: MedKauflandSlovenská obchodná inšpekciaStiahnutie výrobku z predaja
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu