Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

TIETO orechy do vianočného pečiva rozhodne nepoužívajte! Nechutné zistenie kontrolórov: Varujú zákazníkov

(Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA – Pár dní pred Vianocami neprišli pre zákazníkov dobré správy. Štátna veterinárna a potravinová správa totiž odhalila na našich pultoch orechy, ktoré rozhodne nechcete použiť do priprávaného vianočného pečiva. Po ich zakúpení aj vy zistíte, že ste urobili zlý obchod.

Kontrolóri odobrali vzorky v trebišovskej prevádzke ZELOMIX Kráľovský Chlmec. Problémový výrobok je od značky Darát dió BacMit a ide o mleté orechy, 200 gramové balenie. Konkrétne je problém v prípade šarže L 22 339 486.

archívne video

Akonáhle nastanú výkyvy v potravinách, nastúpi štát s regulačnými opatreniami, tvrdí Robert Fico (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Orechy sú pôvodom z Ukrajiny, no na náš trh ich distribuuje maďarská firma. Vzorka bola neprijateľná pre ľudskú spotrebu podľa jej určeného použitia, a to pre cudziu, zmenenú, výrazne horkú, kyslú a štipľavú chuť. „Tým bol porušený článok 14 ods.1 a ods. 2 písm. b) Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) č. 178/2022 z 28. januára 2002,“ uviedli.

„RVPS zakázala umiestňovať na trh nevyhovujúcu potravinu a zároveň nariadila vhodným spôsobom informovať spotrebiteľa oznamom o nevyhovujúcom výrobku na viditeľnom mieste,“ dodali kontrolóri. Dnes by ste výrobok už na pultoch nájsť nemali, no pre istotu si skontrolujte špajzy a komory.

Viac o téme: OrechyŠtátna veterinárna a potravinová správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu