Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prekvapenie je na svete: Fico má údajne v novej vláde sedieť na dvoch stoličkách! Povedie aj kľúčový rezort

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Robert Fico ako predseda vlády a zároveň minister zahraničných vecí. Presne takéto špekulácie sa vynorili v čase, keď stále oficiálne nepoznáme mená nominantov na ministrov za stranu Smer-SD.

Robert Fico k skupine "Čurillovcov" (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

O tom, že rezort diplomacie má viesť Fico, prehovoril po rokovaní vlády aktuálny minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský s tým, že takéto informácie „počul.“  Podľa neho sa mohlo stať, že budúca vláda nemá kandidáta na šéfa rezortu diplomacie. "Môže to byť veľmi ťažká pozícia po tých výrokoch, ktoré Fico rozprával vo volebnej kampani," myslí si minister. Zároveň je pripravený odovzdať rezort, ktorý je kvalitný, funkčný a plný profesionálov.

Zuzana Čaputová a Robert Fico
Zobraziť galériu (2)
Zuzana Čaputová a Robert Fico  (Zdroj: Topky/Maarty)

Robert Fico stále verejne nepredstavil kandidátov na ministrov za stranu Smer-SD napriek tomu, že Hlas-SD aj SNS tak urobili ešte v utorok dopoludnia. Predsedníctvo Smeru kandidátov schválilo včera na obed, Robert Fico následne bez väčších komentárov odniesol zoznam osobne Zuzane Čaputovej do Prezidentského paláca, avšak neformálne a bez prítomnosti médií. Odvtedy sú obe strany – ako Fico tak aj palác – na informácie skúpe. Robert Fico sa má s Čaputovou stretnúť pre zoznam ministrov aj dnes.

Viac o téme: VládaMinister zahraničných vecíMinisterstvo zahraničných vecíRobert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu