Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Michel aj von der Leyenová zablahoželali Ficovi k vymenovaniu za premiéra

Ursula Von Der Leyenová a Charles Michel
Ursula Von Der Leyenová a Charles Michel (Zdroj: SITA/Stephanie Lecocq, Pool Photo via AP)

BRUSEL - Predseda Európskej rady Charles Michel aj predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová zablahoželali vo štvrtok Robertovi Ficovi k vymenovaniu za predsedu slovenskej vlády.

archívne video

Robert Fico a jeho ministri boli menovaní do funkcií (Zdroj: Topky/Maarty)

Michel o 15.00 h otvorí dvojdňové zasadnutie Európskej rady. Ficovi zablahoželal na sociálnej sieti X (predtým Twitter)."Teším sa na spoluprácu s vami na Európskej rade na vzájomný prospech slovenských občanov a Európskej únie," uviedol Michel.Predseda Európskej rady v stredu v liste šéfom vlád a štátov EÚ napísal, že zodpovednosťou členských krajín eurobloku je "zostať jednotní a súdržní", a to aj čo sa týka ďalšej podpory Ukrajine vrátane vojenskej pomoci.

Ficovi rovnako prostredníctvom siete X zablahoželala aj von der Leyenová, s ktorou si nový slovenský premiér dohodol stretnutie ešte pred konaním summitu."Robert Fico, blahoželám k vymenovaniu za predsedu slovenskej vlády. Potrebujeme silné Slovensko, najmä na podporu Ukrajiny, vybudovanie konkurencieschopnej ekonomiky EÚ so silnou priemyselnou základňou a posilnenie európskej bezpečnosti," napísala šéfka exekutívy EÚ vo svojom odkaze.Na dvojdňovovom summite, ktorý sa začne vo štvrtok popoludní v Bruseli, budú šéfovia štátov a vlád členských krajín EÚ diskutovať o konflikte v Gaze, pomoci Ukrajine, revízii dlhodobého rozpočtu EÚ či migrácii.

Viac o téme: PremiérRobert FicoUrsula von der LeyenováCharles Michel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu