Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Michal Šimečka urobil radikálne rozhodnutie: Koniec vo funkcii! Už podnikol prvé kroky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Po dvoch rokoch je koniec. Predseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka bol v nedávnych voľbách zvolený za poslanca Národnej rady SR. S poslaneckou prácou mal skúsenosti aj doteraz, avšak nie v našom národnom parlamente, ale v tom európskom, kde dokonca zastával významnú funkciu. S tým je však už koniec.

archívne video

Michal Šimečka po stretnutí so Zuzanou Čaputovou (Zdroj: Topky/Maarty)

Šimečka vo štvrtok oznámil predsedníčke Európskeho parlamentu Roberte Metsole svoju  rezignáciu na post podpredsedu EP, platnú od 17. októbra. „Som vďačný a hrdý na to, že som ako historicky prvý Slovák mohol reprezentovať našu vlasť na tejto pozícii. Moment, kedy slovenčina po prvýkrát zaznela od predsedníckeho stola pri rokovaní EP, si už budem pamätať navždy,“ povedal.

Michal Šimečka urobil radikálne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Michal Šimečka - Progresívne Slovensko)

Takmer dva roky na tejto pozícii považuje za skvelú školu vrcholovej politiky. „Vyjednávania s kľúčovými ministrami členských krajín a s komisárkami EÚ, hľadanie dohôd a kompromisov medzi konzervatívcami, liberálmi a socialistami z celej Európy, vedenie rokovaní vyše 700 poslancov a poslankýň. My na Slovensku nie sme o nič horší, či menej šikovní - stačí poctivo a denne robiť svoju odbornú robotu a dokážeme sa presadiť, v Európe aj všade vo svete," uviedol.

„Tak ako som sľúbil, naplno sa vraciam do slovenskej politiky. Ako líder opozície budem dôsledne kontrolovať kroky vlády Smeru, Hlasu a SNS. Voči ich štýlu vládnutia musíme budovať oveľa lepšiu, kvalitnejšiu alternatívu. Využijem pritom všetky zručnosti a kontakty z európskej politiky, tak aby sme pre Slovensko ubránili európsku budúcnosť,“ dodal.

Viac o téme: EuroparlamentFunkciaPodpredsedaEurópsky parlamentPSMichal Šimečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu