Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prezidentka do konca týždňa oznámi termín ustanovujúcej schôdze Národnej rady

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - rezidentka Zuzana Čaputová oznámi do konca týždňa termín ustanovujúcej schôdze Národnej rady (NR) SR. Informoval o tom jej hovorca Martin Strižinec. Noví poslanci musia zasadnúť najneskôr na 30. deň po vyhlásení výsledkov parlamentných volieb, čo sa udialo 1. októbra. Na schôdzi, ktorú zvoláva prezidentka, sa má odhlasovať nové vedenie NR SR a zriadiť sa majú parlamentné výbory.

Video: Predseda strany SaS Richard Sulík po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou

Predseda strany SaS Richard Sulík po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Stretnutím s predsedom SNS Andrejom Dankom a šéfom SaS Richardom Sulíkom prezidentka v pondelok ukončila rokovania s lídrami. "Prezidentka dnes ukončila sériu povolebných rokovaní s lídrami politických strán, ktoré sa dostali do parlamentu. Tak ako pred týždňom avizovala, oznámila všetkým svoj postup, ďalšie kroky v procese hľadania novej vládnej väčšiny a novej vlády," priblížil Strižinec.


Predseda Smeru-SD Robert Fico dostal 2. októbra ako predseda strany, ktorá získala v parlamentných voľbách najviac hlasov, poverenie na zostavenie vlády. Prezidentka mu dala 14 dní. Hlava štátu sa postupne stretla aj s predsedom Progresívneho Slovenska Michalom Šimečkom, predsedom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim aj šéfom KDH Milanom Majerským a lídrom hnutia OĽANO a priatelia Igorom Matovičom.
 

Viac o téme: Ustanovujúca schôdzaNárodná rada Slovenskej republikyZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu