Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Piaty v poradí prichádza k hlave štátu: So Zuzanou Čaputovou sa napokon stretáva aj Igor Matovič

Igor Matovič Zobraziť galériu (5)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Séria stretnutí lídrov strán s prezidentkou Zuzanou Čaputovou vo štvrtok naberá ďalšie pokračovanie. Vo štvrtok je na rade predseda koalície OĽaNO a priatelia Igor Matovič, ktorý sa dnes objavuje v Prezidentskom paláci. Jeho prítomnosť veští to, že prvá žena štátu má napriek rôznym výsledkom vo voľbách ambíciu sa stretnúť so všetkými predsedami parlamentných subjektov, ktoré sa vo voľbách 2023 uchádzali o priazeň voličov.

VIDEO Igor Matovič na stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou:

Predseda OĽaNO a priatelia v Prezidentskom paláci (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Ráta s vládou Smeru, Hlasu a SNS

Líder hnutia OĽaNO a priatelia Igor Matovič predpokladá, že sa zostaví vláda Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS. Zopakoval, že jeho hnutie mieri do opozície, pretože nebude rokovať s "mafiou". Skonštatoval to po štvrtkovom stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Matovič ostáva predsedom OĽaNO a priatelia, keďže mal viac krúžkov ako volebná líderka Erika Jurinová.

Igor Matovič po stretnutí s prezidentkou (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Matovič však prišiel s oneskorením aj na takéto významné stretnutie.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (5)
Igor Matovič  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Podľa Matoviča je vyskladanie novej vlády otázkou pár dní, maximálne dvoch týždňov. Nevedel predpokladať, kto by mohol byť premiérom. Myslí si, že poslancov zvolených za SNS si získa šéf Smeru-SD Robert Fico. Ak by KDH šlo do vlády so Smerom-SD, podľa Matoviča by to hnutie "definitívne zabilo".

So zlom sa mi nechce bojovať, chcel som mu zabrániť

"Vôbec sa mi nechce bojovať so zlom, chcel som zabrániť tomu, aby sa zlo vrátilo späť," povedal Matovič novinárom o svojom návrate do opozície. To, že sa "mafia" vrátila k moci, je podľa neho výsledkom lynču a manipulácie zo strany médií, nepodržania vlády od prezidentky aj vzťahov v koalícii. Prezidentke na stretnutí odkázal, že v najťažších chvíľach počas pandémie "nepodržala vláde chrbát".

Igor Matovič
Zobraziť galériu (5)
Igor Matovič  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Matovič si myslí, že poslanecký klub zložený z koalície OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia bude stabilnejší ako v minulom volebnom období. "Tajne som dúfal, že ma Erika prekrúžkuje a nebudem musieť byť predsedom," povedal o Jurinovej s tým, že pokračuje v šéfovaní hnutia. Prezidentka sa má v rámci série povolebných rokovaní najbližšie stretnúť v pondelok (9. 10.) s predsedom SNS Andrejom Dankom a lídrom SaS Richardom Sulíkom.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (5)
Igor Matovič  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Viac o téme: Igor MatovičZuzana ČaputováPredsedaOĽaNO a priatelia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu