Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V korupčnej kauze Dušana Kováčika vypovedá cez telemost expolicajt Kaľavský

Dušan Kováčik
Dušan Kováčik (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Súdny proces v korupčnej kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika pokračuje v stredu na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku výsluchom svedka Jána Kaľavského cez telemost. Po ňom by mal cez telemost vypovedať z Bosny a Hercegoviny aj ďalší bývalý policajt Marián Kučerka. Potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Dušana Kováčika obžaloba viní zo zločinu prijímania úplatku. V roku 2016 mal v špeciálne upravenej knihe prijať 50.000 eur od spoluobžalovaného Petra Košča za to, že bude blokovať stíhanie v dvoch trestných veciach. Obaja vinu popierajú.

archívne video

Advokátka Jána Kaľavského Eva Mišíková po tom, ako sudca odročil pojednávanie (Zdroj: Topky/Maaty)

Expolicajt Kučerka by mal vypovedať v piatok

Expolicajt Marián Kučerka by mal na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku vypovedať v korupčnej kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. až v piatok 6. októbra o 13.00 h. Pôvodne mal cez telemost absolvovať svedeckú výpoveď už v stredu, ale výsluch sa neuskutočnil z dôvodu prekážky na strane súdu v Bosne a Hercegovine. Informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Na stredajšom hlavnom pojednávaní vypovedal cez telemost ďalší bývalý policajt Ján Kaľavský. Aj on sa nachádza v Bosne a Hercegovine. Dušana K. obžaloba viní zo zločinu prijímania úplatku. V roku 2016 mal v špeciálne upravenej knihe prijať 50.000 eur od spoluobžalovaného Petra K. za to, že bude blokovať stíhanie v dvoch trestných veciach. Obaja vinu popierajú.

Viac o téme: ExpolicajtKauzaTelemostMarián Kučerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu