Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veľká odstávka! Bez vody ostanú domácnosti, inštitúcie aj nemocnice: Vieme, kedy a kde

(Zdroj: Getty Images)

TRNAVA - Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS) pokračuje ďalšou etapou celkovej rekonštrukcie vodovodnej siete v Trnave. V stredu (4. 10.) sa dotkne najväčšieho prívodného potrubia do krajského mesta a bude mať dosah na rozsiahlu časť Trnavy. Dotkne sa mnohých bytových domov, inštitúcií, vrátane nemocnice a železničnej stanice. Prerušenie dodávky vody je avizované do štvrtka 5. októbra do 5.00 hodiny. Informuje o tom TAVOS, mesto Trnava i Trnavský samosprávny kraj (TTSK).

Bez vody celý deň zostanú mestské časti Pri kalvárii, Zelený kríček, celé centrum - Hlavná i Štefánikova ulica, Hospodárska, Spiegelsaal, Prednádražie, Tamaškovičova, Tulipán, Linčianska. TAVOS avizuje počas odstávky zásobovanie cisternami, mapa, kde budú pristavené, je na webovej stránke mesta i na webe TAVOS. Fakultná nemocnica by mala byť podľa hovorcu Mateja Martoviča zásobovaná inou vetvou vodovodu. Ak by toto opatrenie zlyhalo, budú pristavené cisterny. V daný deň nie sú plánované operačné výkony, akútne nemocnica zabezpečí.

Archívne video: Záchranná akcia na zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice

Záchranná akcia na zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Okresný úrad Trnava vrátane klientskeho centra bude v stredu zatvorený. Jeho služby i agenda policajného zboru ako dopravný inšpektorát, oddelenie dokladov nebudú v budovách na Kolárovej a Vajanského ulici poskytované. TTSK podľa informácií vedúcej komunikačného odboru Natálie Petkáčovej pre dotknuté ambulancie Zdravej župy na Študentskej ulici zabezpečil zastupovanie lekármi v inej časti Trnavy. Štyri stredné školy - dopravná, technická, stavebná a obchodu a služieb dajú na ten deň študentom riaditeľské voľno.

 

Doležitý OZNAM - TAVOS informácia o odstávke vody 4.10. Vážení občania, Trnavská vodárenská spoločnosť, a.s....

Posted by Zvončín - oficiálna stránka obce on Friday, September 29, 2023

Podľa vedúceho odboru vzdelávania na trnavskej radnici Michala Špernogu rovnako sú na tom základné i materské školy v lokalitách. "Ich prevádzka bude prerušená, nie je možná v zmysle hygienických predpisov," povedal. TAVOS upozorňuje, že nepredpokladaná odstávka sa v dôsledku nevyhovujúceho technického stavu vodovodnej siete môže dotknúť aj objektov a častí nachádzajúcich sa v bezprostrednom dosahu. Dotkne sa aj susedných obcí Zvončín, Suchá nad Parnou a Košolná.

Viac o téme: VodaNemocnicaVodárenská spoločnosťTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu