Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prípad operácie nesprávneho kolena sa vracia na okresný súd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NITRA - Krajský súd v Nitre vo štvrtok rozhodoval o odvolaní v prípade pacienta, ktorému v nitrianskej nemocnici operovali namiesto pravého ľavé koleno. Odvolací súd v jednej časti rozsudok potvrdil, v ďalších častiach vrátil prípad späť na okresný súd.

Poškodenému pacientovi Františkovi Rapanovi okresný súd ešte v apríli priznal nemajetkovú ujmu vo výške 6000 eur, čo je takmer desaťnásobne menej, ako žiadal. Žalobcovi nepriznali ani nárok na náhradu za sťažené spoločenské uplatnenie. Voči rozsudku sa odvolal.

archívne video

V lekárskej komore sú spory pre riešenie problémov s jej fungovaním (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Odvolací súd napadnutý rozsudok súdu prvej inštancie v časti zamietnutia náhrady nemajetkovej ujmy v sume 59.000 eur potvrdil. Vo zvyšných častiach, týkajúcich sa zamietnutia nároku na sťaženie spoločenského uplatnenia v sume 10.811 eur, ako aj vo výrokoch týkajúcich sa náhrady trov konania, zrušil a vec vrátil súdu prvej inštancie v týchto častiach na ďalšie konanie a nové rozhodnutie," uviedla hovorkyňa súdu Lena Kiradžiev.

Rozhodnutie odvolacieho súdu rešpektuje

Právny zástupca nemocnice Tomáš Stoklasa po pojednávaní skonštatoval, že rozhodnutie odvolacieho súdu rešpektuje. "Bližšie sa k nemu budeme vedieť vyjadriť až po doručení písomného rozhodnutia, pretože súd dnes iba ústne a stručne zdôvodnil, prečo v časti náhrady škody na zdraví zrušil rozsudok a vrátil ho súdu prvej inštancie na ďalšie konanie. Takže až následne budeme vedieť, ako ďalej postupovať," povedal Stoklasa.

Viac o téme: KolenoSúd Operácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu