Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEOROZHOVOR Bitky v aute rozhodne nebudú štýl našej kampane: Naď z Demokratov vo voľbách očakáva až sedem percent!

Jaroslav Naď verí tomu, že Demokrati zaútočia až na sedem percent. Zobraziť galériu (4)
Jaroslav Naď verí tomu, že Demokrati zaútočia až na sedem percent. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Jeho prínos v zahraničnopolitickom smerovaní Slovenska si vážia viaceré politické špičky z minulej vlády, no je však veľmi častým terčom bývalej opozície. Reč je o bývalom ministrovi obrany a aktuálnom podpredsedovi strany Demokrati Jaroslavovi Naďovi. Ten okrem iného v rozhovore prezradil, ako im ide kampaň, v čom sa líšia od Progresívneho Slovenska či to, čo si myslí o bitke Roberta Kaliňáka s Igorom Matovičom.

Viac vo VIDEOROZHOVORE TU:

Ako sa Demokrati podľa vás ideovo líšia s Progresívnym Slovenskom, ktoré sa nachádza už na druhom mieste v prieskumoch?
-    Tých rozdielov je viacero. Ak by sme všetci boli rovnakí, tak sme v jednej strane. My zatiaľ považujeme za dôležitejšie iné veci, ako tie, ktoré momentálne komunikuje PS. Musím povedať, že v našej strane, a nie je to len môj pocit, máme ako keby na tretiny rozdelených voličov, ktorí sú konzervatívni, liberáli a stredoví. Takým spôsobom k tej politike aj pristupujeme a netlačíme zbytočne na pílu, ale ten hlavný rozdiel je predovšetkým to, že my sme skúsení. Máme za sebou, dovolím si povedať, najťažšie volebné obdobie v histórii Slovenska. Vieme tým pádom ako reagovať a rovno aj povedať, ako budeme konať na druhý deň. V PS, s výnimkou Tomáša Valáška, nie je ani jediný človek, ktorý má praktickú skúsenosť so systémom vládnutia.

VIDEOROZHOVOR Bitky v aute
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Máme necelé tri týždne do volieb. Z vašich živých vstupov vieme, že si rozhodne veríte na tých päť percent. Kde beriete tú istotu?
-    Hovorím to z viacerých dôvodov. Kontaktujú ma viacerí "tvorcovia verejnej mienky". Niektorí z politiky, niektorí mimo nej z kultúry, športu ... Hovoria nám jednoducho to, že keď sa rozprávajú s komunitami, v ktorých žijú, tak sú to prevažne ľudia, ktorí nechcú voliť ani OĽaNO a ani KDH. Niektorí v týchto stranách si žijú svoje kultúrno-etické vojny, nazývajú ľudí pliagou a podobné veci, no na druhú stranu nechcú voliť ani PS, lebo je pre nich príliš ľavicové a liberálne. Tým pádom nás berú ako zlatú strednú cestu. Myslím si, že takto bude na konci dňa uvažovať veľmi veľa ľudí.

VIDEOROZHOVOR Bitky v aute
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Aká je situácia v Demokratoch. V kuloároch sa počas posledných dní šepká o tom, že ste mohli byť novým predsedom. Čo vy na to?
-    My na rozdiel od KDH nespochybňujeme predsedníctvo v strane. Dva týždne pred voľbami už určite nie. Edo (Eduard Heger, pozn. red.) je výborný predseda, Andrea Letanovská je dobrá líderka. To, že sa teraz viac objavujem v médiách ja, je aj preto, že sa riešia témy, ktoré sú mi blízke. Či ide o spravodlivosť, obranu a bezpečnosť. Pre nás najdôležitejšia téma je zahraničnopolitické ukotvenie. Snažím sa byť čo najviac aktívny. Som verejnosti relatívne známy a chápem, že situácia momentálne tak vyznieva. Myslím si však, že tá naša skupina, ktorú tu na kandidátke máme, funguje veľmi dobre.

VIDEOROZHOVOR Bitky v aute
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ďalej sa tiež dozviete:

-    Ako Jaroslav Naď hodnotí stredajší násilný incident medzi Igorom Matovičom a Robertom Kaliňákom?
-    Budú vôbec Demokrati schopní spolupracovať s Alianciou, keď jej súčasťou je exposlanec György Gyimesi?
-    Aký má Naď vzťah s Igorom Matovičom?

Odpovede nájdete vo video-rozhovore.

Viac o téme: RozhovorJaroslav NaďDemokratiVIDEOROZHOVORVoľby2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu