Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pár dní pred voľbami: Obrovská podpora pre Naďa spoza hraníc! Chvála na jeho renomé v NATO

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Budúcotýždňové predčasné parlamentné voľby sú bezpochyby témou aj v zahraničí. Minimálne naši najbližší susedia ich priebeh sledujú naozaj pozorne. Príkladom, ktorý hovorí za všetko, je česká šéfka rezortu obrany Jana Černochová (ODS), ktorá svojho času spolupracovala v hektickej dobe s dnes už exministrom obrany SR Jaroslavom Naďom. A bola by rada, keby táto spolupráca v nejakej podobe pokračovala aj po 30. septembri.

Černochová vo videu zameranom na slovenské parlamentné voľby poprosila o podporu pre kandidáta strany Demokrati Jaroslava Naďa. Ako sama pripomenula, keď vypukla vojna na Ukrajine, obaja boli s Naďom v kreslách ministrov obrany – ona v Česku a on na Slovensku. „Musím povedať, že Jaro Naď bol človek, ktorý ma nielen uviedol do ministerských štruktúr v rámci Severoatlantickej aliancie, ale bol pre mňa tiež veľkou inšpiráciou a hlavne veľkou oporou,“ povedala.

Poukázala na to, že Naď mal v týchto štruktúrach renomé. „Na to, aké veľké obe naše krajiny sú, môžem s úplne čistým svedomím povedať, že mal veľký rešpekt pred tými najväčšími hráčmi,“ tvrdí šéfka rezortu obrany ČR. Zároveň si praje, aby voľby na Slovensku dopadli tak, že bude môcť s Naďom v nejakej podobe aj naďalej spolupracovať. „Príďte prosím k slovenským voľbám 30. septembra a voľte pravou rukou,“ dodala.

Tento jej počin nezostal bez povšimnutia samotného Naďa, ktorý video nielenže zverejnil na sociálnej sieti, ale zároveň poďakoval a Černochovej, ktorú familiárne oslovil menom „Jani“ a odkázal jej, že si ju váži.

Viac o téme: Parlamentné voľbyJaroslav NaďJana ČernochováVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu