Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vláda konečne rozhodla! Mimoriadna situácia v súvislosti s koronavírusom sa čoskoro skončí

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Mimoriadna situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 sa skončí 15. septembra o 6.00 h. Jej odvolanie schválila v stredu vláda.

"Po vyhlásení mimoriadnej situácie uznesením vlády SR z 11. marca 2020 boli vytvorené podmienky na prijatie opatrení na zamedzenie a zmiernenie následkov mimoriadnej udalosti v súvislosti s ohrozením verejného zdravia z dôvodu ochorenia COVID-19 spôsobeným koronavírusom SARS-CoV-2 a toho času pominuli dôvody na ďalšie trvanie mimoriadnej situácie," priblížil vládny kabinet.  Zrušenie mimoriadneho stavu tak dovolí vyhostiť nelegálnych migrantov prichádzajúcich z iných krajín ako Sýrie, kde prebieha vojna. Týka sa to podľa premiéra Ľudovíta Ódora niekoľkých desiatok ľudí.

Archívne video

Možný koniec mimoriadnej situácie pre covid sa bude riešiť vo štvrtok (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Ódor už v auguste avizoval, že je snaha o zrušenie mimoriadnej situácie v súvislosti s COVID-19. Upozorňoval však, že sa treba zaoberať naviazanosťou niektorých opatrení na mimoriadny stav pre koronavírus, prípadne ich presunúť na druhý mimoriadny stav. V pondelok (11. 9.) deklaroval, že opatrenia, ktoré sú určené na pomoc občanom, sa nerušia. Mimoriadnu situáciu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 vyhlásila vláda od 12. marca 2020. V súčasnosti na Slovensku platí aj mimoriadna situácia pre hromadný prílev cudzincov v súvislosti s vojnou na Ukrajine.

Viac o téme: VládaMimoriadna situáciaSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu