Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obyvatelia v strachu! FOTO Po sídlisku sa v noci pohyboval medveď: Situáciu monitorujú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - Po sídlisku Sásová v Banskej Bystrici sa v pondelok (11. 9.) v nočných hodinách pohyboval medveď. Na miesto boli privolaní príslušníci mestskej polície i zásahový tím pre medveďa hnedého, situáciu budú monitorovať aj počas nasledujúcich dní. Potvrdila hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

 

Medveď v Banskej Bystrici (Sásová) 11.9.2023 po 22:30

Posted by Mário Vidák on Monday, September 11, 2023

"Včera v nočných hodinách bol na číslo mestskej polície nahlásený oznam, že po štvorprúdovej ceste v smere od škvarového ihriska do Sásovej sa pohybuje medveď. Naposledy bol medveď videný na Javorníckej ulici a v okolí polikliniky na Rudohorskej ulici. Po príchode na miesto začal zásahový tím s prehľadávaním celej lokality až smerom na Šachtičky," priblížila hovorkyňa primátora s tým, že mestská polícia zvýši monitorovaciu činnosť v tejto lokalite.

archívne video

Medveď vbehol priamo do cesty autám (Zdroj: Tip čitateľa)

Náhodné strety s medveďom čoraz častejšie

Samospráva verejnosť upozorňuje na to, že s blížiacou sa zimou môžu byť náhodné strety s medveďom čoraz častejšie. "Bezpečnosť obyvateľov je pre nás prvoradá, preto vyzývame kompetentných, aby už konečne prijali neodkladné účinné opatrenia s cieľom zamedziť podobným situáciám," uviedlo mesto. V prípade stretu s medveďom odporúča potichu a pokojne sa vzdialiť a kontaktovať mestskú políciu na čísle 159.

Viac o téme: MedveďPolícia Sásová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu