Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Parlament neberie do úvahy potreby občanov: Vláda vyčerpala možnosti, tvrdí premiér Ódor

Ľudovít Ódor
Ľudovít Ódor (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Parlament neberie do úvahy potreby občanov, pre väčšinu poslancov sú na poslednom mieste. Vláda vyčerpala všetky možnosti, keďže schváliť legislatívne zmeny môže len Národná rada (NR) SR. Skonštatoval to premiér Ľudovít Ódor po tom, ako parlament v piatok neotvoril mimoriadne schôdze, na ktorých sa malo rokovať o vládnych návrhoch týkajúcich sa nelegálnej migrácie, situácie s pediatrami a novelou Trestného zákona.

Vyjadrenie Ľudovíta Ódora po mimoriadnej schôdzi (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Bohužiaľ, každý deň počúvame na tlačovkách, čo všetko by táto vláda mala urobiť, aby sa občanom žilo lepšie, a keď parlament má možnosť niečo urobiť pre týchto ľudí, tak ani len pracovať sa im nechce," skritizoval premiér poslancov. Dodal, že nehovorí o všetkých poslancoch, no parlament ako celok nebol uznášaniaschopný, aby mohol diskutovať o zmenách.

Dúfa, že poslanci zmenia názor

Parlament podľa Ódora odkázal ľuďom, že im nemajú prekážať psychopati behajúci po uliciach, keďže to nie sú medvede, a pediatri ich nemajú otravovať, vzhľadom na volebnú kampaň. Migračnú krízu využívajú podľa neho politici na strašenie pred voľbami. Narážal tak na obsah vládnych návrhov, o ktorých parlament nerokoval. Premiér dúfa, že poslanci zmenia názor a v pondelok (11. 9.) sa bude môcť rokovať o novele zákona o pobyte cudzincov.

Premiér zdôraznil, že už v piatok by mali občania vidieť v akcii prvých vojakov, ktorí majú pomáhať so situáciou na hraniciach. "Všetky ostatné opatrenia, kde nepotrebujeme parlament, riešime," odkázal s tým, že na legislatívne zmeny je potrebný súhlas poslancov.

Viac o téme: ZdravotníctvoMimoriadna schôdzaMigrantiĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu