Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prekvapenie ako remeň: Fico a Sulík našli spoločnú reč! Slová chvály a spokojnosti, ide o veľké peniaze

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky/Maarty, Ján Zemiar)

KOŠICE – Našli spoločnú reč. Už sme si nejako zvykli na to, že šéf Smeru Robert Fico a predseda SaS Richard Sulík sa, mierne povedané, pozerajú na veci inak. Nie raz si títo dvaja dlhoroční politici skočili do vlasov, vykričali si všetko možné a z času na čas sa počastovali aj tvrdším slovníkom. Teraz však prišlo prekvapenie. Tri týždne pred voľbami Fico pochválil priemyselný park vo Valalikoch a Sulík na oplátku hovorí v súvislosti s ním o potešujúcej správe.

Video: Predseda strany Smer-SD Robert Fico vyjadril podporu vznikajúcemu priemyselnému parku vo Valalikoch

Predseda strany Smer-SD Robert Fico vyjadril podporu vznikajúcemu priemyselnému parku vo Valalikoch  (Zdroj: Facebook/SMER - SSD)

Predseda strany Smer-SD Robert Fico vyjadril podporu vznikajúcemu priemyselnému parku vo Valalikoch pri Košiciach a automobilke Volvo, ktorá tam postaví svoj závod potom, ako areál v stredu navštívil.  "Uvedomujeme si, aké je to dôležité pre túto časť Slovenska," povedal s tým, že strana má obrovský záujem, aby bola táto investícia úspešné dotiahnutá do konca,“ povedal Fico. "Mali sme možnosť pozrieť si, čo sa tu všetko deje. Je tu totálne nasadenie mechanizmov, totálne nasadenie ľudí," pokračoval.

Prekvapenie ako remeň: Fico
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky)

Pripomenul tiež, že aj Smer-SD sa podpísal pod takzvaný podporný list rezortu hospodárstva, ktorému v tom čase šéfoval predseda SaS Richard Sulík. Podľa jeho slov je v čase predvolebnej kampane potrebné upokojiť zahraničných investorov. "Chcem na tomto mieste dať jasné posolstvo, nielen pokiaľ ide o Slovensko, ale aj jasné posolstvo do zahraničia, že na Slovensku sú relevantné a rozumné politické strany, ktoré vedia, že projekty tohto typu nemajú politický charakter. Projekty tohto typu majú národno-štátny charakter. Sú to dôležité veci pre túto krajinu," doplnil Fico. Zároveň vedeniu štátnej firmy vyjadril podporu pri plnení množstva úloh.

Prekvapenie ako remeň: Fico
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky)

Netrvalo dlho a na vyjadrenia predsedu Smeru-SD reagovala aj SaS. Tentoraz sa však proti Ficovi a spol. neohradili. Práve naopak. Vítajú, že Fico pochopil strategický význam investície Volvo a ocenil prácu jej nominantov v súvislosti s automobilkou Volvo. "Oceňujeme, že všetky relevantné politické strany minulý rok súhlasili s memorandom, ktoré som navrhoval a ktoré vyjadrovalo podporu investície Volvo. Bol to dôležitý krok nielen v snahe pritiahnuť nového investora, ale aj v snahe zvýšiť zamestnanosť na východe Slovenska," skonštatoval Sulík.

Prekvapenie ako remeň: Fico
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Ten dokonca uverejnil aj príspevok priamo pod video z tlačovky, ktorú strana zverejnila na svojom profile na sociálnej sieti. „Je pre mňa potešujúcou správou, že Robert Fico, ktorý sa preslávil výrokom, že na východe nič nie je, pochopil strategický význam investície Volvo. Bolo našim prioritným cieľom priniesť túto veľkú automobilku práve na východ Slovenska. Aj týmto spôsobom sme chceli znížiť regionálne rozdiely, a preto 76,5 % všetkých investícií, ktoré sme uskutočnili za nášho pôsobenia na ministerstve hospodárstva, smerovalo na východ našej krajiny,“ odkázal im Sulík.

Viac o téme: Priemyselný parkRobert FicoSmer-SDSaSRichard SulíkValaliky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu