Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zdvojnásobenie výroby áut vo Valalikoch je úspechom pre východné Slovensko, uvádza SaS

(Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - Švédske Volvo oproti pôvodným plánom vyrobí v priemyselnom parku vo Valalikoch dvojnásobný počet áut, ako pôvodne deklarovalo. Podľa strany SaS je to pre východné Slovensko výborná správa. Vytvorenie 9000 pracovných miest namiesto pôvodne plánovaných 3000 je pre východ obrovským impulzom, uviedla SaS. Zvýšenie plánov na produkciu vyplýva zo zámeru zverejnenom na enviroportáli.

"Nárast pracovných miest v prípade investície Volvo je skvelou správou. Gratulujem Valalikom. Gratulujem Košickému kraju. Gratulujem Slovensku," povedal predseda SaS Richard Sulík. "Dlhodobo sme hovorili o tom, že regionálne rozdiely treba vyrovnávať, a tak sme aj konali. Bolo naším prioritným cieľom priniesť túto veľkú automobilku práve na východ Slovenska," dodal Sulík.

archívne video 

Predseda strany Smer-SD Robert Fico vyjadril podporu vznikajúcemu priemyselnému parku vo Valalikoch  (Zdroj: Facebook/SMER - SSD)

Predseda liberálov pripomenul, že 76,5 % všetkých investícií počas jeho pôsobenia na Ministerstve hospodárstva SR smerovalo na východ krajiny. "Len tak vytvoríme podmienky na ekonomický rast, aby ľuďom na východe začali rásť mzdy a nemuseli sa sťahovať za prácou inam," dodal Sulík.

 

🟣 Dobré správy nesmú zaniknúť. Kým všetci riešia bitku Matoviča a Kaliňáka, toto je skutočne dôležitá a dobrá správa...

Posted by Eduard Heger on Wednesday, September 13, 2023

Zvýšenie plánovanej produkcie aj počtu zamestnancov privítal na sociálnej sieti aj expremiér Eduard Heger. "Toto je skutočne dôležitá a dobrá správa pre Slovensko. Volvo bude dvakrát väčšia investícia a prinesie tým výrazne viac pracovných miest pre ľudí," uviedol Heger. Dodal, že investori, investície a nové pracovné miesta posunú Slovensko dopredu. Príchod Volva a výstavby závodu na elektromobily pri Košiciach oznámilo ministerstvo hospodárstva 1. júla minulého roka. Plánovanú kapacitu závodu vtedy odhadli na 250.000 vozidiel za rok.

Viac o téme: VýrobaSaSVýchodné SlovenskoValaliky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu