Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Robia to zákazníkom naschvál? V Tescu vraj úmyselne neobsluhujú pri pokladniach! Obchod reaguje

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Technika ide dopredu a časy, keď sme museli stáť v rade a čakať, kedy nám predavačka pri pokladni nablokuje tovar, sú už dávno za nami. Čoraz viac obchodov rozširuje možnosti platby pri samoobslužných pokladniach. A mnohí zákazníci ich s obľubou využívajú. Hoaxy a dezinformácie už však zasiahli aj túto oblasť.

Archívne video: Téma hoaxov je veľká skoro civilizačná téma, potvrdil minister školstva Bútora

Téma hoaxov je veľká skoro civilizačná téma, potvrdil minister školstva Bútora (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Polícia upozornila na to, že Facebook účet „Janka Olešová“ zverejnil správu týkajúcu sa reťazca Tesco. Podľa informácií, ktoré tento profil šíri, majú mať zamestnanci príkaz zhora neobsluhovať ľudí pri pokladniach a donútiť ich používať tie samoobslužné. Podľa autorky príspevku vám tak údajne môžu zablokovať účet.

Sám obchod však takéto praktiky dementuje. „Spokojnosť našich zákazníkov je pre nás vždy na prvom mieste a preto neustále pracujeme na zlepšovaní našich predajní a služieb. Väčšina zákazníkov si samoobslužné pokladnice obľúbila a aktívne ich využívajú, keďže im šetria čas a nemusia čakať v rade. Ušetrený čas zákazníkov máme podložený aj dátami, vykladanie a dokladanie nakúpeného tovaru prebieha aj pri štandardnej pokladni, ako aj pri samoobslužnej,“ uviedla PR manažérka spoločnosti Tesco Mária Zerzanová.

Robia to zákazníkom naschvál?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tesco)

Poukázala na to, že pre zákazníkov je však vždy k dispozícii aj pásová pokladňa. V prípade, ak na menších obchodoch nie je práve pri tejto pokladni predavač či predavačka, stačí buď jeho alebo vedúceho zmeny požiadať o otvorenie pokladne. Zákazníci si zatiaľ môžu vykladať nákup na pás.

„Pásové ako aj samoobslužné pokladnice slúžia iba na skenovanie a evidenciu tovaru pri nákupe podľa platnej legislatívy, aby mohlo dôjsť k platbe za produkty. Obidva typy pokladní sú z tohto hľadiska rovnaké a nemajú schopnosť získavať osobné dáta zákazníkov. Pri našom podnikaní vždy dodržiavame platné právne predpisy a v prípade zavádzajúcich informácii, ktoré poškodzujú dobré meno spoločnosti Tesco, neváhame využiť všetky dostupné legálne prostriedky na našu obranu,“ dodala Zerzanová.

Podľa polície z toho jasne vyplýva, že status „Janky Olešovej“ je hoax. „Platba v samoobslužných pokladniach funguje rovnako ako pri páse, teda buď platíte hotovosťou alebo kartou. Nič navyše nemusíte nikde zadávať. Žiadnej absolútnej kontroly sa preto netreba báť,“ uviedli.

„Navyše, ak narazíte na predajňu, kde je aktuálne otvorená len samoobslužná pokladňa, môžete poprosiť zamestnanca spoločnosti Tesco a rád vás obslúži aj pri páse,“ dodali. Informovali tiež o tom, že medzičasom bol hoax odstránený.

Viac o téme: NákupZákazníciHoaxPolícia TescoPokladne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu